Bladerdeegkoekjes met ham, kaas, mosterd en bieslook

Bladerdeegkoekjes met ham, kaas, mosterd en bieslook

Nog niet zo lang geleden maakte ik een plaattaart en toen was toevallig het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny in de aanbieding in mijn vaste supermarkt. Ik heb toen gelijk een extra rol meegenomen en ingevroren omdat ik toch met enige regelmaat bladerdeeg gebruik. Die rol heb ik nu gebruikt om weer eens een lekker hapje te maken: bladerdeegkoekjes met ham, kaas, mosterd en bieslook.

Bladerdeegkoekjes maken

Om deze bladerdeegkoekjes te maken heb ik dus een rol koelvers bladerdeeg gebruikt. Maar je kunt hiervoor ook gewoon vierkante plakjes diepvries bladerdeeg gebruiken. Vorm dan een rechthoekige lap van 6 plakjes, 3 bij 3, met een kleine overlap en druk de naden goed aan. Overigens heb ik al een paar bladerdeegkoekjes recepten, zoals met pancetta en pesto, ricotta en rauwe ham en deze met alleen kaas. Voor deze bladerdeegkoekjes heb ik gewoon schouderham en belegen kaas gebruikt maar voel je uiteraard vrij om andere ham- en kaassoorten te gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 8-10 plakken ham afhankelijk van de grootte, soort naar wens
  • 100 gr geraspte kaas, soort naar wens
  • Mosterd
  • Verse bieslook
  • 1 ei
  • Materialen: vershoudfolie, bakpapier

Aan de slag!

  1. Leg het deeg op een werkvlak en bestrijk het met mosterd. Beleg met ham en strooi de kaas erover. Hak wat bieslook fijn en strooi erover.
  2. Rol het deeg vanaf de lange kant strak op, losmakend van het bakpapier wat eronder zit. Wikkel de rol stevig in vershoudfolie en leg minstens 20 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Snijd de rol met plastic en al (dat snijdt iets makkelijker) in plakjes van ca. 1 cm. Verwijder het plastic en leg de bladerdeegkoekjes op de bakplaat. Klop het ei los met een scheutje water en bestrijk de koekjes ermee.
  5. Bak de bladerdeegkoekjes in 15 tot 20 minuten knapperig en goudbruin. Laat iets afkoelen zodat de kaas weer een beetje kan stollen voor je ze van de bakplaat afhaalt.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*