Bladerdeegkoekjes met pancetta en pesto

Bladerdeegkoekjes met pancetta en pesto

Dit heerlijke, hartige hapje is ontstaan uit restjes want ik doe nou eenmaal niet aan weggooien. Mijn vaste volgers weten dat inmiddels wel van mij 😉 Hoe dit is ontstaan? Laatst heb ik empanadas gemaakt maar daarvan had ik nog wat behoorlijk wat vulling over. Dus heb ik dat ingevroren en de hapjes een week later nogmaals gemaakt maar dan met bladerdeeg in plaats van hartige taartdeeg (dat beviel me niet zo). Alleen hield ik na het uitsteken van de rondjes voor de empanadas (één rondje per plakje) toen weer restjes bladerdeeg over. Tezamen zullen dat ongeveer vier plakjes zijn geweest. Dat weer samengevoegd tot een bal en in de koelkast gelegd. Vervolgens had ik een dag later weer pancetta en rucolapesto over van panini. En zo maakte ik dus nog een dag later deze zalige bladerdeegkoekjes met pancetta en rucolapesto! Waarvoor je uiteraard ook klassieke pesto met basilicum kunt gebruiken. Toen ik de eerste had geproefd, kon ik amper nog stoppen. Ik moest mezelf echt tot de orde roepen om niet alles in één keer op te eten nog voor het avondeten 😆

Ingrediënten

 • 4 à 5 plakjes bladerdeeg
 • 6 plakjes pancetta (rond ontbijtspek kan ook)
 • Pesto
 • 1 ei
 • Grof (gerookt) zeezout
 • Materialen: vershoudfolie, bakpapier, bakkwastje, (deegroller)

Aan de slag!

 1. Laat het deeg half ontdooien in de koelkast. Dat werkt makkelijk dan wanneer volledig ontdooid (= plakkerig).
 2. Werk je met 4 plakjes deeg, leg deze dan in een vierkant met een kleine overlap en druk de naden goed aan met wat water. Heb je 5 plakjes, leg deze dan op elkaar (papiertjes uiteraard verwijderd) en rol uit tot een lap van ca. 20 bij 20 cm.
 3. Bestrijk het deeg royaal met pesto en verdeel de pancetta erover. Rol het deeg goed strak op en omwikkel stevig in vershoudfolie. Leg de rol een kwartiertje in de vriezer.
 4. Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los met een klein scheutje water.
 5. Snijd de deegrol in plakjes van iets minder dan een cm. Gebruik een heel scherp mes zodat je niet hoeft te duwen. Gewoon rustig in een zagende beweging. Het helpt ook om de folie te laten zitten en dit pas na het snijden te verwijderen.
 6. Leg de plakjes op een bakplaat en bestrijk ze licht met ei. Besprenkel met een beetje zeezout.
 7. Bak de bladerdeegkoekjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten knapperig.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*