Bladerdeegrol met vleeswaren en mosterd

Bladerdeegrol met vleeswaren en mosterd

Deze bladerdeegrol met vleeswaren en mosterd is een supermakkelijk te maken borrelhapje. Maar in twee of vier stukken gesneden is het ook een heerlijke lunch in het weekend. Ook koud is het te eten maar warm is toch wel het lekkerst omdat het bladerdeeg dan echt lekker krokant is.

Vleeswaren in de bladerdeegrol

De vleeswaren die ik heb gebruikt zijn pekelvlees, kalkoenfilet en corned beef. Pastrami en pekelvlees zijn in principe hetzelfde, het wordt gemaakt van gepekelde runderborst (wordt ook wel runderham genoemd). Bij pastrami zie je echter nog kruiden in het vlees en bij pekelvlees niet. Vanwege de kruiden had ik liever pastrami gebruikt maar niet te vinden in de supermarkten bij mij in de buurt. En de bedoeling van Kitchenista is nou eenmaal dat je moet kunnen koken met wat de supermarkten te bieden hebben zodat het voor iedereen toegankelijk is. Hooguit eens een uitstapje naar een Aziatische of Turkse supermarkt en heel soms iets online bestellen. Uiteraard kun je ook andere vleeswaren gebruiken, bijvoorbeeld ham, kipfilet of salami. Ook kaas is een optie maar eet de bladerdeegrol dan wel warm want kaas wat eerst gesmolten en daarna weer gestold is, is niet lekker. Hou je niet van karwijzaad of komijn, gebruik dan sesamzaad als topping.

Ingrediƫnten

 • 1 rol koelvers bladerdeeg
 • 100 gr pekelvlees of pastrami
 • 100 gr kalkoenfilet
 • 100 gr corned beef
 • Mosterd
 • 1 ei
 • 2 el karwijzaad of komijnzaad
 • Materialen: bakkwastje

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Spreid de rol bladerdeeg uit maar laat het bakpapier eronder zitten. Bestrijk het deeg royaal met mosterd en beleg met de vleeswaren. Eerst pekelvlees of pastrami, dan kalkoen en tot slot corned beef.
 3. Rol het deeg vanaf een korte kant met behulp van het bakpapier stevig op. Vouw het papier weer uit en zorg dat de bladerdeeg op de naad naar beneden ligt. Leg met het papier op de bakplaat.
 4. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegrol ermee. Bestrooi met karwijzaad of komijnzaad.
 5. Bak de bladerdeegrol ca. 30 minuten in het midden van de oven tot het deeg krokant en goudbruin is. Laat 5 minuten rusten alvorens te snijden.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*