Bladerdeegstengels met rauwe ham

Bladerdeegstengels met rauwe ham

Supersimpel maar zo jummie! Deze ham-bladerdeegstengels maak ik wel eens bij verse soep waar het goed bij past, zoals paddenstoelensoep of mosterdsoep, maar ze zijn ook heerlijk als snack bij de borrel. Je hebt ze echt in 5 minuten gemaakt en de oven doet de rest. Meestal gebruik ik alleen rauwe ham, maar soms gebruik ik ook nog een restje kaas. Dit strooi ik dan eerst over het deeg en druk vervolgens de ham er goed op. Op deze manier valt er niet al teveel kaas uit bij het opdraaien. De stengels zijn het lekkerst als ze nog wat warm zijn, maar je kunt ze ook prima laten afkoelen. Ze blijven ook koud nog wel even knapperig.

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 langwerpige plakken rauwe ham, bijv. Parmaham of Serranoham
  • 1 ei, losgeklopt
  • Grof zeezout
  • Optioneel: geraspte kaas, bijvoorbeeld Parmezaan
  • Materialen: bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg op een snijplank 2 plakjes bladerdeeg een klein randje over elkaar en druk het overlappende deel aan. Doe dit ook met de andere 2 plakjes. Beleg elk met 2 plakjes ham en snijd ze beiden met een scherp mes in 4 gelijke delen. Optioneel kun je onder de ham ook eerst nog wat kaas over het deeg strooien.
  3. Neem van elke reep de uiteindes tussen je vingers en draai de repen in een spiraalvorm.
  4. Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bestrooi met zeezout.
  5. Bak de stengels in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin en knapperig.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*