Bleekselderij, courgette en bosui salade (Keto)

Bleekselderij, courgette en bosui salade (Keto)

Vandaag is het weer makkelijke maandag! In dit geval simpel een salade van courgette, bleekselderij en bosui met een frisse yoghurtdressing met bieslook en dille. Het is een lekkere salade als lunch, ook om mee te nemen naar je werk, maar ik heb het nu als avondmaaltijd gemaakt. Maak er dan nog iets van vlees, vis of een vleesvervanger bij voor een complete koolhydraatarme en Keto friendly maaltijd. Ik had nu
kippenpootjes en -vleugeltjes uit de oven.

Bleekselderij is heel gezond!

Bleekselderij zit boordevol vitaminen en mineralen. Vooral vitamine K is goed vertegenwoordigd, per 100 gram maar liefst 36 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Vitamine K is gunstig voor de bloedstolling en aanmaak van botten. Ook bevat bleekselderij veel vitamine B11 (foliumzuur) en vitamine A (beiden 9% ADH per 100 gram), 5 procent vitamine C en ook nog wat vitamine B2 en B5 (3,5% en 2,5% ADH). Heb je een hoge bloeddruk, dan zou je zeker vaker bleekselderij moeten eten. 100 gram bleekselderij bevat namelijk 7,5 procent kalium ADH per 100 gram en van kalium weten we dat het bloeddrukverlagend werkt. Verder bevat het nog andere mineralen, waaronder calcium, en het aminozuur tryptofaan. Deze laatste zorgt voor de aanmaak van melatonine en serotonine in het lichaam. Van melatonine slaap je beter en serotonine zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • Verse bieslook
  • Verse dille
  • 50 gr mayonaise, suikervrij
  • 50 gr Turkse of Griekse yoghurt
  • 2 tl mosterd
  • 25 gr boter
  • 1 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: vergiet, koekenpan, kom

Aan de slag!

  1. Snijd de courgettes in de lengte door en schraap met een lepeltje de zaden eruit. Doe in een vergiet en schud om met zout. Laat 10 minuten rusten om vocht aan de courgette te onttrekken.
  2. Verhit de boter en olie in een koekenpan en roerbak de courgette met peper 2 tot 3 minuten. Laat afkoelen.
  3. Snipper bieslook en dille fijn tot je van beiden ca. een eetlepel hebt. Meng dit in een kom met de mayonaise, yoghurt, knoflook uit de pers en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de bleekselderij in boogjes en de bosuitjes in dunne ringetjes. Schep dit met de courgette door de dressing.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*