Bloemkool met kappertjesdressing

Bloemkool met kappertjesdressing

Gekookte bloemkool, of andere gekookte stevige groenten, mengen met een dressing denk je misschien niet zo snel aan. Een dressing gebruik je toch eerder voor een salade. Maar het is echt heel lekker om een warme groente met een dressing te mengen, in dit geval een kappertjesdressing met ook nog knoflook, peterselie en bieslook. Het maakt gewoon gekookte groenten zo extra lekker!

Bloemkool

Wie mij volgt weet dat ik geen fan ben van gekookte groenten. Beetje een trauma van vroeger toen ik alles zo lekker doorgekookt op m’n bord kreeg 🤢 Dus vanaf het moment dat ik voor mezelf begon te koken ben ik altijd op zoek gegaan naar alternatieven want je hebt nou eenmaal wel groenten nodig. Roosteren, grillen, roerbakken, als het maar niet doorgekookt is… Nu heb ik de bloemkool dus wel gekookt, maar niet al te lang. Beetgaar en dan warm uit de pan door de kappertjesdressing gemengd. Nou moet ik wel zeggen dat deze groente niet op mijn zwarte groentelijst staat, ik vind het heerlijk. Maar ook hiermee vind ik het fijn om er iets anders mee te doen!

Ingrediënten

 • 1 bloemkool
 • 2 el kappertjes
 • 1 teentje knoflook
 • ½ citroen
 • ¼ bakje platte peterselie
 • ¼ bakje bieslook
 • 2 el extra vergine olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: kookpan, fijne rasp, schaal/kom

Aan de slag!

 1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in gezouten water beetgaar.
 2. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn en rasp de schil van de citroen (eerst schoonboenen).
 3. Meng in een schaal/kom de olijfolie met citroenrasp en sap, peterselie, bieslook, kappertjes, knoflook uit de pers en breng op smaak met zout en peper.
 4. Giet de bloemkool af en schep warm door de kappertjesdressing. Serveer direct met wat je er verder nog bij eet.

Meer bloemkoolrecepten:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*