Bloemkool, varkenssaucijsjes en krieltjes traybake

Bloemkool, varkenssaucijsjes en krieltjes traybake

Ik schreef pas nog bij een ander recept dat ik een soort ‘master in traybakes’ ben geworden. Minstens één keer per week, omdat ik het op drukke dagen zo lekker makkelijk vind! Vandaag wederom een traybake. Nu met bloemkool, varkenssaucijsjes, nieuwe oogst krieltjes en andere smaakmakers. Een AVG’tje die je ook vegetarisch of vegan kan maken.

Bloemkool en varkenssaucijsjes

Bloemkool kun je uiteraard vers kopen maar diepvries is ook helemaal goed. Vooral als je het recept halveert voor twee personen, is een hele bloemkool vaak al teveel en kun je net zo goed een zak van 400 gram uit de diepvries kopen. Het scheelt ook lekker in tijd want je hoeft de bloemkool niet in roosjes te snijden. Groenten uit de diepvries zijn in principe ook gewoon vers want ze worden binnen een paar uur na de oogst verwerkt en ingevroren. Eigenlijk is dit dus zelfs verser want ‘verse’ groenten leggen een langere weg af vanaf de oogst naar de supermarkt en tot slot op jouw bord. Ik bedoel dan wel echt diepvries, uit potten en blikken is weer een ander verhaal. Lees hier maar.

Dan de varkenssaucijsjes; dit is gewoon mijn keuze. Elke andere vorm van verse worst is ook prima. Liever geen varkensvlees? Neem dan bijvoorbeeld magere runderworstjes. En eet je helemaal geen vlees en kaas, kies dan voor een worstvervanger zoals deze en kaas zoals deze.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 4 varkenssaucijsjes
  • 400 gr nieuwe krieltjes in schil
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • 2 el verse of 1 el gedroogde tijm
  • 50 gr geraspte Parmezaan
  • Neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: ovenschaal of bakblik, kookpan, kom

Aan de slag!

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Boen de krieltjes schoon (indien nodig) en halveer ze. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook zowel bloemkool als krieltjes ca. 5 minuten. Giet af en laat droogstomen.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden of 200 hete lucht en vet een flinke ovenschaal of bakblik in met wat olie.
  3. Meng in een kom 2 eetlepels olie met paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder en schep de bloemkool en krieltjes erdoor.
  4. Verdeel in de ovenschaal. Snijd de varkenssaucijsjes in stukjes van 3 cm en verdeel tussen de aardappels en bloemkool. Strooi de tijm erover, maal er zout en peper over en besprenkel het geheel met ca. 2 eetlepels olie. Schep alles goed om.
  5. Zet de traybake ca. 30 minuten in het midden van de oven en schep tussendoor een keer om. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet nog 5 to 10 minuten terug in de oven.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*