Bloemkoolrijst met kruiden en zongedroogde tomaatjes

Bloemkoolrijst met kruiden en zongedroogde tomaatjes

Bloemkoolrijst… het is al een tijdje populair als rijstvervanger. Maar ik had altijd iets van: ‘als ik rijst wil eten, eet ik ook gewoon rijst’. Ik ben één keer eerder overstag gegaan door tabouleh met bloemkoolrijst in plaats van bulgur te maken (bulgur heeft echter wel mijn voorkeur). Deze keer ben ik voor een tweede ronde gegaan; een beetje Mediterraan met kruiden (peterselie, basilicum en oregano), bosui, knoflook en zongedroogde tomaatjes.

Bloemkoolrijst

Zoals gezegd is bloemkoolrijst populair als rijstvervanger, vooral voor wie geen of weinig koolhydraten wil eten. Maar ook als ‘verstopte groente’ voor kinderen die lastige groente-eters zijn. Je kunt het zelf doen door een bloemkool grof te raspen of te malen in een keukenmachine maar het is ook in elke supermarkt te koop, zowel koelvers als uit de diepvries. Je kan het gewoon koken maar nog lekkerder is om het te roerbakken met andere smaakmakers zoals je dat ook met nasi doet. Voeg gerust nog andere of vervangende ingrediënten toe, bijvoorbeeld paprika, blokjes courgette, gebakken ui, tuinerwten, kappertjes of verse tomaat in plaats van zongedroogde.

Ingrediënten

  • 400-500 gr bloemkoolrijst
  • Handje verse peterselie
  • Handje verse basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 bosuitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • Stuk of 5 zongedroogde tomaatjes
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 el citroensap
  • 2 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan

Aan de slag!

  1. Snijd de peterselie en basilicum fijn, snipper de knoflook, snijd de bosuitjes in ringetjes en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 20 seconden. Voeg de bloemkoolrijst, chilivlokken, oregano en wat peper en zout toe en roerbak tot de bloemkoolrijst wat kleur krijgt.
  3. Schep de overige kruiden, bosuitjes, zongedroogde tomaatjes en citroensap erdoor en warm nog even mee. Proef of er nog wat zout en/of peper bij moet en serveer direct.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*