Bloemkoolrijst, rundergehakt en kaas roerbak (Keto)

Bloemkoolrijst, rundergehakt en kaas roerbak (Keto)

Restjesdag! Nou ja, deels. Met name de kaas. Ik had nog een half bakje roomkaas, plakjes cheddar smeltkaas en geraspte mozzarella in de koelkast en bloemkoolrijst in de vriezer. Met rundergehakt en nog wat andere ingrediënten die ik standaard in huis heb heb ik er een eenpansgerecht van gemaakt die ook gelijk nog eens koolhydraatarm en Keto friendly is voor mijn lief.

Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst is populair als rijstvervanger, vooral voor wie geen of weinig koolhydraten wil eten. Maar ook als ‘verstopte groente’ voor kinderen die lastige groente-eters zijn. Je kunt het zelf doen door een bloemkool grof te raspen of te malen in een keukenmachine maar het is ook in elke supermarkt te koop, zowel koelvers als uit de diepvries. Je kan het gewoon koken maar nog lekkerder is om het te roerbakken met andere smaakmakers zoals je dat ook met nasi doet. Ook dat heb ik al eens met bloemkoolrijst gemaakt, speciaal voor mijn lief omdat hij koolhydraatarm eet en dus ook geen rijst.

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 100 gr roomkaas
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 100 gr (5 plakjes) cheddar smeltkaas
  • 1 ui
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml room
  • 50 ml runderbouillon
  • 15 gr boter
  • 2 el gehakte peterselie
  • Snufje chilivlokken
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: hapjespan

Aan de slag

  1. Snipper de ui en hak peterselie grof tot je ca. 2 eetlepels hebt.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en bak het gehakt rul tot het net begint te kleuren. Voeg de ui en bloemkoolrijst toe en roerbak mee tot het gehakt bruin is.
  3. Voeg de roomkaas, room, bouillon, knoflookpoeder en tomatenpuree toe en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd ondertussen de cheddar smeltkaas in reepjes.
  5. Verdeel mozzarella en cheddar over het gehakt, draai het vuur laag en het doe het deksel op de pan tot de kaas gesmolten is.
  6. Verdeel over kommen of borden en garneer met peterselie en chilivlokken.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*