Bloemkoolsoep met kaas

Bloemkoolsoep met kaas

Hou je van bloemkool en van soep? Dan moet je ook echt eens deze soep maken! Ik vind het echt een voorjaarssoep, maar hij kan uiteraard het hele jaar door omdat bloemkool altijd gemakkelijk verkrijgbaar is. Door toevoeging van melk, heeft de soep een romig karakter en de kaas maakt het helemaal af!

Ingrediƫnten

  • 900 gr verse bloemkoolroosjes
  • 125 gr belegen kaas, geraspt
  • 1 grote aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 700 ml groentebouillon
  • 400 ml (volle) melk
  • 1 el versgehakte bieslook
  • Snufje cayennepeper
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: grote kookpan, staafmixer

Aan de slag!

  1. Smelt de boter op matig vuur in een ruime pan zonder bruin te laten kleuren.
  2. Fruit de ui ca. 5 minuten tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en fruit nog een halve minuut mee.
  3. Voeg de bloemkool, aardappel, melk en bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Verlaag het vuur een laat het geheel met het deksel schuin op de pan ca. 30 minuten zachtjes sudderen tot de bloemkool en aardappel zacht zijn.
  4. Neem de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer. Vind je de soep te dik, verdun dan met nog wat melk.
  5. Zet de pan terug op het vuur, breng op smaak met zout en peper en laat nog even goed doorwarmen zonder te laten koken.
  6. Zodra je de soep gaat serveren, garneer je deze in de kommen of borden met de kaas, bieslook en cayennepeper.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*