Bonenschotel met shoarma en ei

Bonenschotel met shoarma en ei

Je hebt wel eens van die dagen dat je totaal geen inspiratie hebt. Dat heb ik soms in mijn werk (writer’s block) maar soms ook in de keuken. (Hoe zouden ze dat eigenlijk noemen in het Engels? Cooking block? 😉 ) Iets uit de vriezer halen of terugvallen op gerechten die ik vaker maak is dan heel gemakkelijk, maar ik wil natuurlijk het liefst zo vaak mogelijk iets nieuws op tafel. Gelukkig is er online heel veel inspiratie te vinden. Ik wilde in ieder geval iets stevigs met peulvruchten, maar eens een keer niet de chili con carne die ik al zo vaak heb gemaakt. Na een korte zoektocht kwam ik op een recept van de AH terecht wat me heerlijk leek. Maar na een blik op het ingrediëntenlijstje besloot ik wel hier gelijk wat aan te veranderen. Ik vond de hoeveelheid shoarma te weinig (250 gr) en de hoeveelheid bleekselderij (een hele struik) teveel. En ik miste ook ui en knoflook, wat ik hier juist goed in vind passen. Met nog wat kleine aanpassingen kreeg het recept mijn eigen twist!

Ingrediënten

 • 600 gr shoarma (zelfgemaakt)
 • 3 stengels bleekselderij
 • 1 grote ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 200 gr belegen kaas, geraspt
 • 1 blik witte bonen in tomatensaus
 • 2 blikken kidneybonen
 • 4 eieren
 • 1 el (gerookt) paprikapoeder
 • 2 el milde olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: hapjespan, ovenschaal, braadslede of 4 kleinere ovenschaaltjes

Aan de slag!

 1. Schil de draden van de bleekselderij en snijd ze in boogjes van 5 mm breed. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Laat de kidneybonen uitlekken. De witte bonen niet!
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de shoarma ca. 3 minuten op hoog vuur. Voeg de bleekselderij, ui, knoflook en paprikapoeder toe en bak nog ca. 10 minuten al omscheppend op lager vuur.
 4. Voeg alle bonen en twee derde van de kaas toe en schep goed om. Breng op smaak met zout en peper.
 5. Doe alles over in de ovenschaal of braadslede en bestrooi met de rest van de kaas. Maak er met een lepel 4 kuiltjes in en breek in elk kuiltje een ei. Ook leuk is om 4 kleinere schaaltjes te gebruiken. Zet de schaal(tjes) in het midden van de oven en bak nog ca. 15 minuten.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*