Broccolisoep met rivierkreeftjes

Broccolisoep met rivierkreeftjes

Broccoli als gekookte of gestoomde groente hou ik echt totaal niet van en in een roerbak enkel als de roosjes heel klein gesneden zijn. Maar ja, broccoli is wel supergezond met een hoog vitamine C gehalte dus dan moet ik iets bedenken om het toch binnen te krijgen zonder dat het me gaat tegenstaan. En omdat ik een enorme soepliefhebber ben, heb ik daarom onlangs voor het eerst eens broccolisoep gemaakt. Met andere ingrediƫnten echt heel prima te doen! Ik zal niet zeggen dat ik dit nu wekelijks ga eten, maar het gaat zeker zo nu en dan in de herhaling.

Ingrediƫnten

  • 300 gr broccolisroosjes, zo klein mogelijk
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 flink teentje knoflook, in plakjes
  • 750 ml groentebouillon (recept)
  • 6 volle el roomkaas (light)
  • 1 el mierikswortel
  • 200 gr gekookte rivierkreeftjes
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 3 el milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kookpan, staafmixer, garde

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een pan op laag vuur en fruit hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten.
  2. Voeg de broccoli toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.
  3. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
  4. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  5. Zet de pan terug op het vuur en roer de roomkaas en mierikswortel met een garde door de soep. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep niet meer koken.
  6. Voeg 2/3 van de rivierkreeftjes toe en warm nog even door.
  7. Schep de soep in kommen of borden en garneer met de overgebleven rivierkreeftjes en wat dille.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*