Broodje gebakken rosbief met ui en gesmolten kaas

Broodje gebakken rosbief met ui en gesmolten kaas

Het wordt steeds lastiger om (bijna) elke week weer een ‘broodje van de week’ te bedenken. Ik heb in de loop der jaren al zoveel broodjes bedacht of me laten inspireren door bekende nationale of internationale broodjes. Deze keer had ik zelf ook echt geen inspiratie dus ben ik op zoek gegaan en kwam zo uit op de Amerikaanse roast beef sandwich. Die er weer in allerlei variaties is, onder andere met gesmolten kaas. In de VS wordt de roast beef sandwich zowel warm als koud verkocht in de zogenaamde deli’s, diners en ook in sommige fastfoodketens. Of men maakt het thuis van leftover gebraden rosbief. En zo maakte ik vandaag mijn eigen versie met gebakken ui en kaas.

Broodje rosbief

In de VS is de roast beef sandwich vaak, maar zeker niet vast, een hamburgerbroodje. Echter, de wat grotere brioche hamburgerbroodjes zijn helaas bij mij in de buurt nergens te vinden en ze zijn niet te vergelijken met witte sesambollen, dus heb ik gekozen voor maïsbollen. Wanneer men ook kaas toevoegt, is dat meestal Italiaanse provolone of American cheese (Amerikaanse cheddar). Al zijn die rubberachtige plakjes cheddar één van mijn guilty pleasures, ik wilde nu in combinatie met rosbief een betere kaas. Dat werd een belegen Leerdammer wat een beetje in de buurt komt van provolone dolce (zoete). En eigenlijk had ik het liefst zelf een stuk rosbief gebraden om het ook wat dikker te kunnen snijden maar dat zie je in de supermarkt alleen rond de feestdagen of als tijdelijke weekaanbieding. Wel verkrijgbaar bij de enige slager hier in de buurt maar die is zo schreeuwend duur, dat is echt niet leuk meer. De laatste keer dat ik daar was ging ik naar buiten met drie onsjes beleg en een klein kalfsgehaktballetje en toen moest ik bijna 15 euro aftikken. Ik ben sowieso niet iemand die elke week op m’n gemak een rondje slager, groenteboer, kaasboer etc. doet. Ik wil gewoon zoveel mogelijk in de supermarkt kunnen kopen. Alleen als ik echt per se iets nodig heb wat niet in de supermarkt te vinden is, dan ga ik naar speciaalzaken.

Ingrediënten

 • 2 (harde) broodjes
 • 200 gr gesneden rosbief
 • 4 plakken Leerdammer belegen kaas
 • 1 rode ui
 • 1 el mayonaise
 • ½ el mosterd
 • ½ tl mierikswortel
 • Scheutje Worcestershiresaus
 • Boter
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Optioneel: schijfjes augurk
 • Materialen: kommetje, koekenpan, bakpapier

Aan de slag!

 1. Meng in een kommetje mayonaise, mosterd, mierikswortel en Worcestershiresaus en breng op smaak met zout en peper. Zet afgedekt opzij.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 3. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de ui lichtbruin. Schep uit de pan.
 4. Doe weer wat boter in de pan en bak de plakjes rosbief met wat zout en peper al omscheppend ca. 2 minuten.
 5. Halveer de broodjes en bestrijk de snijkanten royaal met de saus.
 6. Beleg ze met een plak kaas, (optioneel augurk), rosbief, weer een plak kaas en gebakken ui. Druk de bovenste helften erop en zet de broodjes in de oven tot de kaas gesmolten is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*