Broodje gegrilde kerriekip met komkommer

Broodje gegrilde kerriekip met komkommer

Het is weer zaterdag en dan eet ik meestal goed gevulde broodjes als avondmaal. Ik heb zo mijn favorieten die ik vaker maak, zoals Vietnamese bánh mì of een pistoletje fromage fondue. Maar ik probeer ook zo vaak mogelijk nieuwe broodjes aan mijn repertoire toe te voegen. Ik bedenk ze vaak zelf maar ga ook wel online op zoek naar inspiratie. Of ik kom toevallig iets tegen, vaak in een supermarkttijdschrift. Dit broodje kwam ik eens tegen in het blaadje van de Dirk. Ik heb het echter wel iets aangepast. Het recept werd beschreven met venkel, ik heb daar komkommer van gemaakt. Niet omdat ik niet van venkel hou, ik vind het juist heerlijk, maar omdat ik nog een stukje komkommer had liggen wat echt op moest. Verder geeft het recept een halve theelepel kerrie aan voor de marinade. Dat vond ik verwaarloosbaar dus daarvan heb ik een eetlepel gebruikt. Ander zou de kip nauwelijks naar kerrie gesmaakt hebben.

Koop hiervoor een ongesneden brood zodat je er zelf wat dikkere sneetjes van kunt snijden. Wit, volkoren, meergranen of iets anders maakt niet uit. Kies gewoon wat jij lekker vindt. Schrik trouwens niet van de karnemelk. Al hou je er niet van, je hebt het hier nodig. Door het zuur van de karnemelk breekt taai bindweefsel in vlees af waardoor het vlees heerlijk mals wordt en sappig blijft omdat het zuur ook het garingsproces versnelt. De kip zal er echter niet heel zuur door smaken.

Ingrediënten

 • 2 kipfilets
 • 4 dikke sneden brood; soort naar wens
 • ¼ komkommer
 • Half bakje (10 gr) verse dille
 • 1 el kerriepoeder
 • 250 ml karnemelk
 • 1 el volle yoghurt
 • 1 el citroensap
 • 1 el milde olijfolie
 • 1 tl fijn zeezout
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: schaal, vershoudfolie, kom, grillpan

Aan de slag!

 1. Halveer de kipfilets horizontaal tot 2 dunnere filets. Doe de karnemelk in een schaal en meng de kerrie, het fijne zeezout en wat peper erdoor. Leg de kip in de schaal, dek af met vershoudfolie en zet ten minste 4 uur in de koelkast. Liefst een hele nacht.
 2. Hak de dille fijn maar laat wat plukjes over ter garnering. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaden eruit. Snijd de helften in dunne plakjes en doe ze in een kom. Meng de yoghurt, dille en citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
 3. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en rooster de sneden brood aan beide kanten knapperig met mooie grillstrepen.
 4. Bestrijk de grillpan met olie.
 5. Neem de kipfilets uit de karnemelk en dep ze droog. Grill ze ca. 5 minuten per kant.
 6. Beleg het brood met de komkommer en daarop de gegrilde kip. Maal er nog wat peper over en garneer met wat plukjes dille.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*