Broodje geitenkaasmousse en gegrilde aubergine

Broodje geitenkaasmousse en gegrilde aubergine

Het is al maanden heel stil van mijn kant. En dat is omdat ik in juli dit jaar ben begonnen aan mijn droombaan in de catering. Ik was voornemens om de website gewoon goed bij te houden met recepten maar ik werk doorgaans meer uren dan mijn contract en heb dan thuis meestal geen puf meer om met nieuwe recepten aan de slag te gaan. Maar toen bedacht ik: ik maak zoveel mooie broodjes, soepen en andere gerechten op mijn werk, dat ik die natuurlijk ook gewoon kan delen! Te beginnen met dit luxe broodje met geitenkaasmousse, gegrilde aubergine, vijgenchutney en granaatappelpitjes!

Geitenkaasmousse en de rest

Laat ik beginnen met de geitenkaasmousse. Deze is op basis van naturel zachte geitenkaas, bijvoorbeeld van Bettine. Die met kruiden en knoflook is ook een optie maar die met honing raad ik weer af want je gebruikt op dit broodje ook vijgenchutney en dat is ook al zoet. De vijgenchutney lijkt misschien als iets lastigs maar is gewoon online of in de grotere supermarkt te koop, zoals bij de Appie. Op mijn werk is het ook een vereiste dat belegde broodjes groenten bevatten (sowieso altijd sla) en voor dit broodje heb ik voor aubergine gekozen. Maar gegrilde courgette is ook een optie of eventueel gewoon schijfjes komkommer. Het friszure van granaatappel maakt het zoete van de vijgenchutney en en het hartige van de geitenkaasmousse helemaal in balans. Tot slot heb ik voor dit broodje gekozen voor een tomatenciabatta. Kies voor een broodje als deze sowieso voor een wat groter, hard broodje.

Tip! Nu met de kerst voor de deur, is deze geitenkaasmousse ook heerlijk om als amuse in kleine glaasjes te serveren met heel fijngesneden rauwkost, als onderdeel van een voorgerecht of als dip met rauwkost!

Ingrediënten

  • 4 harde, langwerpige broodjes
  • 1 aubergine
  • 4 el vijgenchutney
  • Granaatappelpitjes
  • Gemengde sla
  • Neutrale olijfolie
  • Voor de geitenkaasmousse:
  • 200 gr zachte geitenkaas naturel, op kamertemperatuur
  • 100 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 ml slagroom
  • Zout en peper
  • Materialen: kom, keukenmachine, handmixer of staafmixer, spuitzak, grillpan

Aan de slag!

  1. Begin met de geitenkaasmousse. Doe de geitenkaas, roomkaas en slagroom met een beetje zout en peper in een kom (van een keukenmachine) en mix tot een luchtig mengsel. Doe de mousse over in een spuitzak en leg minstens een uur in de koelkast om op te laten stijven. Liefst nog langer.
  2. Bak de broodjes (af) in de oven. Verse broodjes 3 min op 200 graden, afbakbroodjes volgens aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd van de aubergine in de lengte 4 gelijke plakken van ca. 1 cm. Bestrijk beide kanten met wat olie. Verhit een grillpan goed heet en grill de aubergine tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben.
  4. Snijd de broodjes open en bestrijk de onderste helften met de vijgenchutney. Leg daarop wat sla en een plak aubergine. Spuit de geitenkaasmousse met ronddraaiende bewegingen over de aubergine, garneer met granaatappel en leg de bovenste helften er losjes op.

Meer met geitenkaas:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*