Broodje gezond met een pickled roze ei en kaas

Broodje gezond met een pickled roze ei en kaas

Hoe gezellig staat dat pickled roze ei op dit broodje gezond met kaas? Een pickled ei (ingelegd in zuur), is iets echt Brits en veelal verkrijgbaar in pubs als snack bij een biertje. Het roze kleurtje is door het gebruik van rode biet in het azijnmengsel waarin je de eieren inlegt. Dit moet je overigens wel een nacht laten staan voordat de kleur helemaal in het ei is getrokken dus houd daar rekening mee!

Broodje gezond

Het broodje gezond zoals wij dat al sinds jaar en dag kennen is doorgaans een broodje belegd met ham, kaas, ei, sla, komkommer, tomaat en mayonaise. Het ‘gezond’ is echter discutabel vanwege de hoge gehaltes aan vet en zout en het lage gehalte aan vitamines. Vet en zout met name door de combinatie van ham, kaas en mayonaise. Maar dat kan je uiteraard aanpassen. Ik heb op dit broodje sowieso de ham weggelaten en wat betreft de kaas een 20+ belegen gebruikt, niet heel vet dus. Omdat ik wel een sucker ben voor mayonaise, wilde ik dat niet weglaten maar heb dan gekozen voor yoghurtmayo.

Ingredi├źnten

  • 2 pistoletjes
  • 2 eieren
  • 1 gekookte rode biet
  • 2 plakken kaas
  • Handje sla naar keuze
  • Stukje komkommer
  • 4 el yoghurtmayonaise
  • 200 ml witte (wijn)azijn
  • 50 gr suiker
  • 1 laurierblaadje
  • ┬╝ tl zout
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: 2x kleine kookpan of een eierkoker i.p.v. een 2 pan, kleine kom, zeef

Aan de slag!

  1. Snijd de biet in plakjes en doe in een pannetje met de suiker, azijn, laurier, zout, peperkorrels en 100 ml water. Verwarm tot de suiker is opgelost. Doe het deksel op de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Kook ondertussen de eieren hard en laat ze afkoelen in koud water.
  3. Pel de eieren en doe ze in een kleine kom. Giet het bietenvocht door een zeef over de eieren, dek de kom af en zet een nacht in de koelkast.
  4. Snijd de eieren en komkommer in plakjes
  5. Snijd de pistoletjes open maar niet helemaal door. Bestrijk de snijkanten met de mayonaise en beleg met een plak kaas, komkommer, ei en sla en maal er nog wat peper over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*