Broodje kipsalade met bacon, kaas en ranchdressing

Broodje kipsalade met bacon, kaas en ranchdressing

Gisteren maakte ik popcorn chicken met ranchdip maar ik had meer kip gekocht dan ik nodig had (het was in de reclame) dus besloot ik om vandaag gelijk nog iets met de rest van de kip te doen. Iets voor op brood omdat het zaterdag is en ik dan altijd een broodje van de week maak. Vaak maak ik als ik gegaarde kip over heb een eenvoudige kipsalade maar deze keer wilde ik het iets uitgebreider dus heb ik krokante bacon en kaas toegevoegd. En omdat ik ook nog ranchdressing over had, heb ik dat gebruikt om de kipsalade mee aan te maken. Om het geheel compleet te maken heb ik zelf pretzelbroodjes gemaakt.

Bacon en kaas in de kipsalade

Omdat je de kip uit elkaar plukt en het dus vrij fijn is, vond ik spekreepjes te grof hiervoor. Ik heb daarom bakbacon gekocht wat je na het bakken dan heel fijn snijdt. Bovendien is bakbacon ook niet zo vet als spekreepjes. Dit wordt namelijk gesneden van het karbonadedeel van de rug en niet van het buikspek van het varken. Het bestaat dan voor het overgrote deel uit vlees met een klein randje vet. De kaas die je in de kipsalade gebruikt is naar eigen smaak maar ik adviseer om kaas te gebruiken met een beetje pit zodat de smaak niet wegvalt, bijvoorbeeld extra belegen, oud, een oudere cheddar of Parmezaan. Jongere kazen worden ondergedompeld door de smaken van de ranchdressing en bacon.

Ingrediƫnten

 • 4 broodjes
 • 250 gr kipfilet of kipdijfilet
 • 1 kippenbouillonblokje
 • 100 gr bakbacon
 • 75 gr grof geraspte kaas
 • Ranchdressing (recept)
 • Verse bieslook
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Optioneel: sla en augurk
 • Materialen: kookpan, koekenpan, kom, grillpan

Aan de slag!

 1. Maak eerst de ranchdressing volgens recept maar dan niet verdunnen met karnemelk want hij mag voor deze kipsalade wat dikker blijven. Zet tot gebruik in de koelkast. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt.
 2. Breng een pan water aan de kook met het bouillonblokje en pocheer de kip 15 minuten. Neem uit de pan en laat afkoelen.
 3. Bak ondertussen de bacon in een koekenpan of in de oven krokant en laat afkoelen op keukenpapier.
 4. Pluk de kip of trek met 2 vorken uit elkaar en doe in een kom. Hak de bacon fijn en meng samen met de kaas door de kip. Voeg nu zoveel ranchdressing toe tot de kipsalade een samenhangend geheel vormt maar niet ‘zwemt’ in de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
 5. Verhit een grillpan en snijd de broodjes door. Grill de broodjes op de snijkanten. Hak ondertussen wat bieslook fijn.
 6. Beleg de broodjes met de kipsalade (optioneel ook sla en augurk) en garneer met bieslook.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*