Broodje knoflookgarnalen met cocktailsaus

Broodje knoflookgarnalen met cocktailsaus

Het is 30 december en dit is het eerste nieuwe recept online sinds twee weken. Ik moest eerst eens nodig de vriezer leegmaken en vervolgens was het alweer kerst met hapjes, gourmetten en restjes opeten. Eén van die restjes was een nog dichte zak garnalen wat met gourmetten niet meer gebruikt was (we bleken aan één zak ook genoeg te hebben). Dus daarmee heb ik lekker dit broodje met knoflookgarnalen en cocktailsaus gemaakt! De zelfgemaakte cocktailsaus had ik trouwens ook nog over van het gourmetten.

Welke garnalen voor knoflookgarnalen?

Hollandse garnalen vind ik het allerlekkerst maar niet geschikt voor dit recept. Ze zijn al gekookt en als je ze dan ook nog eens gaat bakken met knoflook, verpest je die zalige pure smaak. Voor knoflookgarnalen gebruik ik niet al te grote Noorse garnalen. Rauw en dus nog grijs, want roze garnalen zijn al gekookt. En als je gekookte garnalen ook nog eens gaat bakken, worden ze al snel taai en rubberachtig.

Ingrediënten

  • 4 broodjes naar keuze
  • 500 gr kleine gepelde rauwe garnalen
  • 4 teentjes knoflook (meer mag natuurlijk ook)
  • Paar takjes verse peterselie
  • Stukje komkommer
  • Paar blaadjes ijsbergsla
  • 2 el milde olijfolie
  • Cocktailsaus (recept)
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan

Aan de slag!

  1. Als je zelf cocktailsaus maakt, doe dit dan eerst en laat een uurtje afgedekt in de koelkast staan. De whisky kun je weglaten als je er liever geen drank in wilt.
  2. Hak de knoflook fijn en snijd de komkommer in dunne schijfjes. Snijd zoveel peterselie fijn tot ongeveer 2 afgestreken eetlepels. Scheur de ijsbergsla in stukjes.
  3. Verhit de olie op matig vuur in de koekenpan en fruit de knoflook kort. Voeg de garnalen toe en roerbak tot ze roze zijn. Bak vervolgens heel kort de peterselie mee en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  4. Halveer de broodjes en beleg ze met sla, komkommer, de knoflookgarnalen en de cocktailsaus.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*