Broodje Mediterraan gehaktbrood

Broodje Mediterraan gehaktbrood

Het lijkt op een broodje hamburger, maar is toch weer anders. Hoewel ik dit broodje onder fastfood heb opgeslagen, is het maken niet bepaald fast šŸ˜‰ Het maken en bakken van het Mediterrane gehaktbrood neemt ongeveer een uur in beslag maar je kan dit ook al eerder maken. Zelfs een dag eerder want koud is het evengoed lekker. Laat je niet afschrikken door het spek wat er omheen moet want dit is echt nodig om te voorkomen dat het gehaktbrood in de oven uitdroogt. Hou je niet van spek, dan kun je dit na het bakken eraf nemen. En wat betreft het broodje; kies gewoon wat je lekker vindt. Ik had nu kaiserbroodjes maar ook op een zacht bolletje is het gehaktbrood lekker.

Toen ik trouwens ooit eens googelde op meatloaf, wat gehaktbrood is, verraste het mij in hoeveel landen ze hun eigen versie kennen. Ik noem mijn versie trouwens Mediterraan omdat ik onder andere Italiaanse kruiden en tomatenpuree aan het gehakt toevoeg.

Ingrediƫnten

 • Ā½ recept voor gehaktbrood
 • Ā¼ recept voor tomatenboter
 • 4-6 zachte of harde broodjes naar keuze
 • 2 grote augurken
 • Gefruite uitjes
 • Sla naar keuze
 • Materialen: braadslede, bakpapier, kommetje, grillpan

Aan de slag!

 1. Maak als eerste de tomatenboter want dit moet een tijdje in de koelkast staan en er ook weer tijdig uit worden gehaald omdat het anders niet smeerbaar is.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden en ga vervolgens verder met het recept voor gehaktbrood. Dit hele proces van maken en bakken duurt ongeveer een uur.
 3. Snijd de augurken in plakjes en de broodjes doormidden.
 4. Zodra je het gehakbrood uit de oven hebt gehaald, verhit je de grillpan en grill je de broodjes even op de snijkanten.
 5. Snijd het gehaktbrood in plakken van ca. 1,5 cm.
 6. Beleg de broodjes met sla, augurk en een plak gehaktbrood en strooi er wat gefruite uitjes over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*