Broodje met gegrilde kip, Parmaham en mozzarella

Broodje met gegrilde kip, Parmaham en mozzarella

Het broodje van de week is een kipburger maar dan met een Italiaanse twist. Heerlijke gegrilde kip met Parmaham en mozzarella. Maar wat het nog beter maakt is dat je de bovenkant van de broodjes bestrijk met een mengsel van boter, Parmezaanse kaas, knoflook en peterselie en dan gaan ze nog even de oven in om de mozzarella te laten smelten.

Tip: je kan deze broodjes ook maken met crispy chicken door de kip te paneren en daarna gewoon te bakken in een koekenpan. Onderaan de stappen staat dit beschreven.

Gegrilde kip

Voor de crispy chicken gebruikte ik kipdijfilet, wat ik eigenlijk vrijwel altijd gebruik als ik iets met kip maak. Het vlees van de dij is veel malser en smaakvoller dan van de borst en ook wat vetter, waardoor het niet zo droog wordt. Maar gebruik gerust gewone kipfilet als je dat liever hebt. Voor deze broodje gebruik je niet een hele filet want dat wordt teveel. Per broodje heb je genoeg aan een halve want je slaat ze ook nog plat zodat je eerder kleinere stukken krijgt. Bakt ook nog sneller gaar! Na het bakken gaan ze ook nog de oven is dus dan is het zeker lekkerder als je wat vettere kip gebruikt.

Ingrediënten

  • Voor de crispy chicken:
  • 3 kipdijfilets
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • 4 el neutrale olijfolie
  • Optioneel: 4 el panko/paneermeel, 1 ei, bloem
  • Voor de broodjes:
  • 6 witte bollen
  • 3 plakken Parmaham
  • 2 bollen mozzarella
  • 3 el ketchup
  • Voor de topping:
  • 25 gr boter
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ½ el verse peterselie, fijngehakt
  • Materialen: vershoudfolie, grillpan, steelpannetje, ovenschaal/bakblik, kwastje, optioneel: koekenpan, 3 diepe borden

Aan de slag!

  1. Sla de kipdijfilets tussen 2 laagjes vershoudfolie platter, snijd ze in 6 gelijke stukken, bestrijk met olie en kruid met zout en peper.
  2. Verhit een grillpan gord heet en grill de kip tot ze aan beiden kanten mooie grillstrepen hebben.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht.
  4. Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje en meng Parmezaan, knoflookpoeder en peterselie erdoor.
  5. Snijd de broodjes open en leg de onderste helften dicht tegen elkaar in een ovenschaal. Bestrijk ze met ketchup. Leg op elke broodje een stuk gegrilde kip. Daarop verkruimelde mozzarella, een half plakje Parmaham en de bovenste helften van de broodjes. Bestrijk de broodjes met het botermengsel.
  6. Zet de schaal ca. 15 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
  7. Optioneel voor crispy chicken: doe wat bloem in een diep bord, klop in een ander diep bord het ei met een scheutje water los en doe panko/paneermeel. Wentel de kip door de bloem, dan het ei en vervolgens door het kruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels aan beiden zeiden krokant. Ga verder vanaf stap 3.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*