Broodje met kip, feta, munt en tuinkers

Broodje met kip, feta, munt en tuinkers

Eén van de redenen waarom ik nooit helemaal vegetarisch zou kunnen eten is dan wel het missen van kip (ook vis trouwens). Ik hou zo van dit veelzijdige stukje vlees! Ik had al bijna twee weken geen kip meer op mijn menu gehad en dan mis ik het echt. Dus vandaag heb ik het weer gebruikt voor een heerlijk broodje van de week! En nu eens geen sla maar frisse munt en tuinkers en feta voor het zoutige.

Kip op het broodje

De kip op dit broodje is gepocheerd om het zo mager mogelijk maar toch sappig te houden. Of je kipfilet of kipdijfilet gebruikt is aan jou. Kipdijfilet is wat vetter maar daardoor ook weer malser. En omdat je de kip pocheert in water met een kippenbouillonblokje, hou je hiervan door het beetje aanwezige vet een heerlijke bouillon over die je kunt invriezen voor iets anders, bijvoorbeeld voor risotto of ragout. Ik gebruik zelf overigens vaker kipdijfilet dan kipfilet. Helemaal mager is het broodje overigens niet vanwege de feta en de mayonaise. Mayo kun je ook vervangen door bijvoorbeeld magere yoghurt of crème fraîche.

Ingrediënten

  • 4 broodjes
  • 400 gram kip, filet of dijfilet
  • 100 gr feta of witte kaas
  • Bakje tuinkers
  • Handje verse muntblaadjes (ca. 5 gram)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 gr mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • ½ tl chilipeper
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, kom, grillpan

Aan de slag!

  1. Breng een pannetje met een liter water aan de kook met het bouillonblokje. Snijd de kip in blokjes en gaar in de bouillon tegen de kook aan ca. 10 minuten. Tip: vries de bouillon in, eventueel als ijsblokjes, voor ander gebruik.
  2. Snijd ondertussen drie kwart van de munt fijn en verkruimel de helft van de feta. Meng dit in een kom met de mayonaise, mosterd en chilipeper en breng op smaak met zout en peper. Schep de kipblokjes erdoor.
  3. Verhit ook gelijk een grillpan. Snijd de broodjes door en grill ze even op de snijkanten knapperig.
  4. Beleg de broodjes met tuinkers en kip en garneer met de rest van de munt en verkruimelde feta.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*