Broodje met pittige garnalen en avocadomayonaise

Broodje met pittige garnalen en avocadomayonaise

Vorig weekend maakte ik een pan soep want daar was het echt weer voor. Maar dit weekend vond ik het weer tijd voor het ‘broodje van de week’! Deze keer met pittige garnalen en avocadomayonaise en ook nog schijfjes avocado. Als ik een lekker gevuld broodje een week oversla, dan mis ik het al want ik ben gewoon een broodliefhebber. Voor velen zijn mijn broodjes misschien eerder een lunch, maar ik doe er mijn avondmaal mee. Dat is iets van het ouderlijk huis, waar sinds jaar en dag op zaterdag altijd verse harde broodjes met allerlei lekker beleg worden gegeten.

Garnalen

Omdat je de garnalen voor dit broodje verhit, raad ik aan om echt rauwe garnalen te gebruiken. Grotere garnalen die al roze zijn en je vaak als cocktailgarnalen in de koeling van de supermarkt ziet, zijn al gekookt. En als je gekookte garnalen nogmaals gaat verhitten, worden ze hartstikke taai en rubberachtig. En je hoeft echt niet naar de visboer voor rauwe garnalen, want je vindt ze in de supermarkt ook gewoon in de diepvries. Zowel gepeld als ongepeld, bijvoorbeeld van Vismarine of Klaas Puul. Ik koop altijd ongepelde want dat scheelt weer werk. Wel altijd nog even checken of de garnalen nog een darmkanaal hebben want je wilt geen garnalenpoep eten. Ik tenminste niet!

Ingrediënten

  • 1 groot stokbrood
  • 500 gr rauwe middelgrote garnalen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl chilivlokken
  • Baby romaine sla
  • 1 avocado
  • 1 el neutrale olie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Voor de avocadomayonaise:
  • 1 avocado
  • 50 gr mayonaise
  • 70 gr Griekse of Turkse yoghurt
  • Sap van 1 limoen
  • Chilivlokken
  • ¼ tl zout
  • Materialen: kom, foodprocessor, koekenpan

Aan de slag!

  1. Garnalen pellen als ze nog ongepeld zijn en de darmkanalen verwijderen. Ook als ze al gepeld zijn, even checken of ze nog darmkanalen hebben. Doe ze in een kom met de olie, komijn, knoflook en chilivlokken en wat zout en peper. Zet opzij.
  2. Ga verder met de avocadomayonaise. Snijd de avocado in kleine blokjes en doe in een foodprocessor met de rest van de ingrediënten. Hoeveelheid chilivlokken naar wens. Als de avocadomayonaise nog heel dik is (hangt van de grootte van de avocado af), voeg dan nog wat olie toe. Zet opzij.
  3. Snijd het stokbrood in 4 gelijke stukken en piep eventueel eventjes op in de oven om het weer wat knapperiger te maken.
  4. Verhit een koekenpan en roerbak de garnalen tot ze roze zijn.
  5. Snijd ondertussen de andere avocado in heel dunne plakjes.
  6. Snijd de stukken stokbrood open en beleg met romaine, avocado en de garnalen en top met de avocadomayonaise.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*