Broodje met pittige kip en taugé

Broodje met pittige kip en taugé

Zaterdag is het in huize Kitchenista broodjesdag! En dan niet een broodje met gewoon beleg, maar een extra lekker broodje. Ik eet ze als avondmaaltijd maar mijn gevulde broodjes zijn natuurlijk ook heel geschikt als lunch. Vandaag had ik zin in pittige kip en dus werd het een miniciabatta met pittige kip en lekker knapperige taugé en frisse komkommer als tegenhanger van het pittige.

Er wordt trouwens vaak gedacht dat taugé de scheuten zijn van sojabonen maar niets is minder waar. Het zijn namelijk de kiemen van de mungboon. Het is heel gezond want taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer. Eet dus wat vaker taugé! Ik vind het ‘t lekkerst om het zo rauw te eten omdat het zo lekker knapperig en fris is. Door verhitting wordt taugé al snel slap. Wat ik nu over heb gehouden gaat deze week weer door een salade. Heb je taugé over en is het toch wat slapper geworden in de koelkast? Doe het dan even in een kom ijswater, dan is het zo weer knapperig!

Ingrediënten

  • 4 harde broodjes naar keuze
  • 2 kip(dij)filets
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el (zoete) chilisaus
  • Chilipoeder
  • Handje taugé
  • Stukje komkommer
  • Zonnebloem- of arachideolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan

Aan de slag!

  1. Snijd de kip in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Kruid de kipblokjes met chilipoeder, peper en zout.
  2. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
  3. Voeg de kipblokjes toe en bak al omscheppend tot de kip gaar en lichtbruin is. Als er teveel vocht vrijkomt van de kip, giet dit dan voorzichtig af.
  4. Voeg de knoflook toe en bak nog even mee.
  5. Neem de pan van het vuur en schep de chilisaus door de kip. Je kan dit nu naar wens af laten koelen of warm op de broodjes doen.
  6. Snijd de broodjes door. Beleg ze met de komkommer, taugé en de pittige kip.

Ook lekker met kip:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*