Broodje roerei, bacon, cheddar en gekaramelliseerde ui

Broodje roerei, bacon, cheddar en gekaramelliseerde ui

Ik zag laatst ergens een foto voorbijkomen waarbij het water mij in de mond liep. Op het papiertje eromheen zag ik ‘eggslut’ staan. Eierslet? Huh? Dat moest ik uitzoeken! Eggslut blijkt dus een Amerikaanse fastfoodketen te zijn waar de liefde voor eieren voorop staat. Het broodje wat ik zag bleek de ‘Fairfax’ te zijn: een briochebroodje met roerei, cheddar, gekaramelliseerde ui en sriracha mayonaise. Leek me niet bepaald lastig om na te maken. Bacon zat niet op de Fairfax maar zag ik op het menu weer op een ander broodje. En aangezien ik er dol op ben, heb ik dat ook aan mijn broodje toegevoegd.

Ik hou van roerei!

Heerlijk romige roerei met bacon maak ik best regelmatig, vooral op zondag met toast of een croissantje. Ook favoriet zijn de tosti met roerei, bacon en kaas en de taco met roerei en chorizo. En dit ultieme comfort food broodje met al deze ingrediënten plus nog gekaramelliseerde ui en de pittige mayo is nu aan het favorietenlijstje toegevoegd! Ik heb nooit een kater, maar ik weet zeker dat dit ook een enorm lekker antikaterbroodje is!

Het karamelliseren van uien kost overigens wel tijd dus uiteindelijk is dit fastfood broodje niet zo heel fast. Voor een snellere versie kun je gewoon uien snel bakken. En wat je ook kan doen is eerder een grotere hoeveelheid gekaramelliseerde uien maken en deze in weckpotjes bewaren. Lees hier meer over inmaken, wecken en bewaren.

En wat de broodjes betreft… Bij Eggslut gebruiken ze dus briochebroodjes; broodjes die worden gemaakt met eieren, roomboter en suiker. Bij mij in de buurt kon ik ze niet vinden en ik had geen zin om speciaal hiervoor naar de groothandel te gaan. Daarom heb ik gewoon witte bollen gebruikt.

Ingrediënten

 • 4 witte bollen of briochebroodjes
 • 6 eieren
 • 2 el verse gehakte bieslook
 • 4 ronde plakjes bacon of ontbijtspek
 • 4 plakjes cheddar smeltkaas
 • 2 grote uien
 • 2 el balsamicoazijn
 • 70 gr boter
 • 40 ml room
 • 4 el mayonaise
 • 1 el sriracha
 • ½ tl knoflookpoeder
 • Limoensap (mag uit een flesje)
 • Optioneel: 1 el bruine suiker
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: 2 koekenpannen, kommetje, grillpan, kom, garde

Aan de slag!

 1. Snijd de uien in dunne halve ringen. Smelt 50 gr boter in een koekenpan en fruit de uien op matig vuur tot ze glazig zijn. Voeg de balsamicoazijn en eventueel bruine suiker toe en laat de uien op laag vuur 30 tot 40 minuten karamelliseren. Schep regelmatig om.
 2. Meng in een kommetje de mayonaise met sriracha, knoflookpoeder en een scheutje limoensap. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en extra limoensap. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
 3. Verhit een andere koekenpan en bak op hoog vuur zonder olie of boter de plakjes bacon krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
 4. Snijd de broodjes door en toast ze op de snijkanten in een grillpan.
 5. Uien bijna klaar? Klop in een kom de eieren los met de room, bieslook en wat zout en peper. Smelt dan de rest van de boter op laag vuur in de koekenpan waarin je de bacon hebt gebakken. Giet de eieren erin en roer continu, ca. 4 minuten, met een garde tot ze gaan stollen. Doe het vuur uit en blijf nog even roeren tot alles net gestold en nog wat smeuïg is.
 6. Bestrijk de onderste helften van de broodjes royaal met sriracha mayonaise en leg er een plakje bacon op. Schep daarop roerei, dan een plakje cheddar en top met gekaramelliseerde ui.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*