Broodje met rookvlees, ei en truffelmayonaise

Broodje met rookvlees, ei en truffelmayonaise

Wie kent het retrohapje van een partje ei omwikkeld met rookvlees niet? Rookvlees en ei is gewoon een zalige combinatie. En nog lekkerder is een knapperig broodje met rookvlees, ei en truffelmayonaise! Truffelmayonaise kun je zo kopen maar ik geef er de voorkeur aan om het zelf te maken met mayonaise en truffeltapenade. Ik vind de Sulpizio Tartufi truffel-paddestoeltapenade heel lekker. Hier zit geen truffelaroma in, maar 10 procent echte zwarte truffel. Het broodje rookvlees maak je helemaal af met knapperige sla en rode ui.

Ingrediënten

  • 4 harde broodjes naar keuze
  • 4 eieren
  • 16 plakjes rookvlees
  • ½ rode ui
  • Truffelmayonaise
  • Paar blaadjes sla (ijsbergsla, krulsla of romaine)
  • Materialen: pannetje, grillpan, optioneel: zeef

Aan de slag!

  1. Kook de eieren halfhard of hard en laat schrikken en afkoelen in koud water.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen. Als je de uien wat zachter van textuur en smaak wilt, doe ze dan in een zeef en bestrooi met wat zout. Laat zo een half uurtje staan. Spoel af en laat tussen laagjes keukenpapier uitlekken.
  3. Verhit een grillpan en snijd de broodjes doormidden. Grill de broodjes op de snijkanten licht krokant.
  4. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
  5. Beleg de onderste helften van de broodjes met sla, ui, rookvlees en ei. Lepel er wat truffelmayonaise over en leg de bovenste helften van de broodjes erop.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*