Broodje met truffelei en kastanjechampignons

Broodje met truffelei en kastanjechampignons

Nee, truffelei is geen ei van een kip die gevoed wordt met truffel 😉 Dat zou wat zijn! Ik denk heerlijk van smaak maar ook peperduur. Mijn truffelei is roerei met truffeltapenade. Samen met een pistoletje of ander hard broodje en gebakken kastanjechampignons in truffelolie maakt dit een heerlijk broodje voor een weekendlunch!

Truffelei heeft geen peperdure truffel nodig

Voor truffelei heb je geen dure truffel nodig. Je klopt de eieren los met wat truffeltapenade. Let bij de tapenade wel goed op wat je koopt. Zo bevat het eigen merk van AH maar 0,8 procent truffel. Sacla pesto al tartufo nero bevat 2 procent truffel. De salsa tartufata van Acqualagna bevat 5 procent en de Sulpizio Tartufi bevat 10 procent truffel. Deze laatste gebruik ik het meest maar ik vind die van Acqualagna ook heerlijk. Ook over truffelolie valt wat te zeggen. Dat bevat namelijk heel vaak niet eens echte truffel. In de intro bij dit recept lees je er meer over.

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes of andere harde broodjes
  • 125 gr kastanjechampignons
  • 6 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl truffeltapenade
  • Scheutje truffelolie
  • Boter
  • Scheutje room of melk
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kom, koekenpan

Aan de slag!

  1. Hak de knoflook fijn en snijd de kastanjechampignons in plakjes. Kluts in een kom de eieren los met de truffeltapenade, een scheutje room of melk en wat zout en peper.
  2. Verhit in de koekenpan een scheutje truffelolie en bak hierin de champignons met de knoflook tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit nu een beetje boter in de pan en maak roereieren. Niet te los en droog, maar nog wat samenhangend en ‘nattig’.
  4. Halveer de broodjes en beleg de onderste helften met de roerei en champignons. Maal er naar smaak nog wat peper en zout over en leg de bovenste helften erop.

Meer lekkers met truffel:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*