Broodje pulled pork uit de oven met coleslaw

Broodje pulled pork uit de oven met coleslaw

De eerste keer dat ik pulled pork maakte had ik een heel groot stuk vlees van ruim 2 kilo wat 6 uur in de oven heeft gelegen. Je begrijpt dat dat voor mij alleen eigenlijk wel een beetje overdreven veel was, dus heb ik toen wat porties weggegeven en ook nog wat vacuüm geseald ingevroren voor later gebruik. Dat is echter al lang op maar ik had nu wel weer eens zin in pulled pork en dan klassiek Amerikaans op een broodje met coleslaw. Maar deze keer ben ik wel voor een bescheiden 500 gram vlees gegaan en dan hoeft het tenminste ook niet uuuuuren in de oven. Echter wel nog steeds zo’n anderhalf uur plus nog een nacht marineren.

Pulled pork

Pulled pork is komen overwaaien uit de VS en inmiddels hier ook al een paar jaar heel populair. Het is een bereidingsmethode van taaiere stukken varkensvlees, zoals varkensnek of -schouder. Door het vlees lang en op lage temperatuur te laten garen, wordt het lekker mals en kan het net als suddervlees in draadjes uit elkaar getrokken worden. Van origine wordt dit vaak via een rookmethode op een gesloten barbecue gedaan, maar het kan dus ook prima in de oven of met een slowcooker. Het enige is dat het vlees dan niet een heel rokerige smaak heeft, maar dat maak je wel een beetje goed met gerookt paprikapoeder en barbecuesaus.

Ingrediënten

 • 4 broodjes, hard of zacht naar wens
 • 500 gr procureur
 • 1,5 el gerookt paprikapoeder
 • 1,5 tl knoflookpoeder
 • 1 tl mosterdpoeder
 • 1 tl chilipoeder
 • 1,5 el bruine suiker
 • 1 el fijn zeezout
 • Barbecuesaus (recept)
 • Coleslaw (recept)
 • Materialen: schaal, plastic zak, braadslede, vleesthermometer

Aan de slag!

 1. Meng in een schaal de specerijen met de suiker en het zout en wrijf het vlees flink met de mix in. Doe het vlees in een plastic zak en laat een avond/nacht (ca. 12 uur) marineren in de koelkast. Maak eventueel ook de coleslaw al want die is na een nacht in de koelkast nog lekkerder en de kool is dan ook zachter.
 2. Haal het vlees minstens een uur voordat je het in de oven zet uit de koelkast.
 3. Verwarm de oven voor op 150 graden.
 4. Doe het vlees in een braadslede en giet wat barbecuesaus erover. Dek het losjes af met aluminiumfolie en steek door de folie heen een vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.
 5. Laat het vlees ca. 1,5 uur in het midden van de oven garen. De kerntemperatuur moet uiteindelijk rond de 75 graden zijn. Afhankelijk van je oven kan het korter of langer duren. Wil je een licht krokant korstje op het vlees, verwijder dan ca. 20 minuten voor de eindtijd de folie.
 6. Neem het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten op een grote platte schaal.
 7. Trek het vlees met 2 vorken in stukjes/draadjes uit elkaar. Optioneel kun je er weer wat barbecuesaus doorheen scheppen.
 8. Snijd de broodjes open en beleg met coleslaw en een flinke hoeveelheid pulled pork.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*