Broodrolletjes met rauwe ham en kruidenboter

Broodrolletjes met rauwe ham en kruidenboter

Vanavond kerstavond en ik ben al weer bezig met oud en nieuw. Ik heb deze broodrolletjes met rauwe ham en kruidenboter overigens al eerder gemaakt hoor, vanaf vandaag ben ik druk met mijn kerstmenu 😉 Op oudejaarsdag eet ik doorgaans een lichte maaltijd omdat ik de rest van de avond een tafel vol hapjes heb al kijkend naar een oudejaarsconference en het aftellen naar het nieuwe jaar. Dus als jij nog inspiratie nodig hebt voor een lekker hapje, deze broodrolletjes zijn supermakkelijk te maken!

Broodrolletjes van tramezzini brood

Pane per tramezzini (brood voor tramezzini) is langwerpig, heel zachte plakken witbrood zonder korst. Tramezzini zijn kleine en driehoekige Italiaanse sandwiches, vergelijkbaar met Engelse high-tea sandwiches. Dit speciale brood leent zich heel goed voor deze broodrolletjes. Het is zeker niet overal verkrijgbaar maar de Jumbo verkoopt het witte brood in ieder geval (verpakt per vijf plakken) en ik koop het ook wel eens bij de Sligro waar ze het in wit, lichtbruin en tomaat hebben. Kun je het niet vinden, gebruik dan casinobrood. Eén plak tramezzini brood is ongeveer gelijk aan drie sneetjes casino zonder korst.

Als je casinobrood gebruikt, leg dan drie sneetjes brood zonder korst met een halve centimeter overlap naast elkaar en rol de naden/overlap plat. Eventueel met een beetje kruidenboter zodat de sneetjes aan elkaar blijven plakken. Daarna werk je verder zoals in stap twee van het recept. Je kan bij de bakker of de supermarkt met bakkersafdeling ook vragen of ze ongesneden casinobrood hebben waarvan je dan zelf in de lengte plakken van 1 cm kan snijden.

Ingrediënten

  • 4 plakken wit tramezzini brood
  • Bakje kruidenboter, op kamertemperatuur (of zelf maken)
  • 8 plakken rauwe ham
  • Materialen: muffin bakvorm voor 12 stuks, optioneel: deegroller

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht.
  2. Bestrijk de plakken brood met kruidenboter en beleg ze met de rauwe ham. Met de ham moet je misschien een beetje snijden en puzzelen om elke plak geheel te bedekken. Snijd elke plak brood in de lengte in 3 gelijke repen. Rol de repen losjes op en leg de broodrolletjes in de muffinvorm. Als je ze te strak rolt, scheurt het brood. Losjes opgerold blijven ze ook goed in vorm in de muffinvorm.
  3. Bak de broodrolletjes ca. 10 minuten in het midden van de oven licht goudbruin. Keer ze halverwege om. Zodra je de broodrolletjes hebt omgekeerd, kun je de oven al uitzetten. De restwarmte is genoeg voor de tweede helft van 5 minuten.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*