Vorige week maakte ik een broodje met gefrituurde crispy chicken en uienringen en toen had ik de crispy chicken smaak gelijk weer te pakken! Sowieso ben ik een enorme kipliefhebber maar als het zo’n heerlijk krokant laagje heeft wat echt kraakt als je je tanden erin zet, vind ik helemaal niet te versmaden! Dus ging de crispy chicken deze week in de herhaling in een wrap met buffalosaus, kaas, ijsbergsla en blauwe kaasdressing.
Buffalo crispy chicken
Voor deze wrap heb ik de kip (dijfilet) niet heel gelaten maar in hapklare repen gesneden, ook wel bekend als chicken tenders, strips of fingers. Dat verdeelt en eet het makkelijkst in een wrap. En ik heb de crispy chicken nu niet gefrituurd maar in de oven gebakken zodat ze wat minder vet zijn. Na het bakken vervolgens omgeschud met buffalosaus. Buffalosaus is vooral bekend van ongepaneerde buffalo wings maar kan dus ook prima met crispy chicken. Als je maar niet teveel saus gebruikt want de kip moet nog wel krokant blijven. Wat betreft de kaas gebruik je gewoon wat jij lekker vindt of in huis hebt. Ik had nu nog belegen kaas in huis maar anders zou ik voor een meer gerijpte cheddar hebben gekozen.
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 4 grote tortilla wraps
- 2 kipfilets of 3 à 4 kipdijfilets
- Bloem
- 1 ei
- Panko of paneermeel
- Buffalosaus (recept)
- IJsbergsla
- Geraspte kaas
- Neutrale olie
- Versgemalen zeezout en zwarte peper
- Voor de blauwe kaasdressing:
- 40 gr blauwe kaas
- 2 el mayonaise
- 2½ el zure room
- Versgemalen peper
- Materialen: kleine kom, bakpapier, 3 diepe borden, bakblik, prikkertjes of bakpapier en keukentouw
[/ingredients]
[directions title=”Aan de slag!”]
- Maak eerst de blauwe kaasdressing. Verkruimel de kaas in een kleine kom en roer met 1 à 2 eetlepels eetlepel warm water glad. Helemaal glad hoeft niet, kleine stukjes kaas erin is prima. Roer mayonaise en zure room erdoor en breng op smaak met peper. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht en vet een bakblik in met wat olie.
- Snijd de kip in hapklare reepjes en kruid ze met zout en peper.
- Doe bloem in een diep bord, klop het ei met een scheutje koud water los in een tweede bord en doe panko of paneermeel in een derde.
- Wentel de kipstukjes door de bloem, vervolgens door ei en tot slot de panko/paneermeel. Leg ze in het bakblik en besprenkel met wat olie. Bak ca. 15 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Halverwege een keer omdraaien.
- Maak ondertussen de buffalosaus volgens recept en verwarm de tortilla wraps volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Beleg de wraps geheel met bladeren ijsbergsla.
- Neem de crispy chicken uit de oven en schud ze in een kom om met wat buffalosaus, niet teveel want de kip moet wel nog krokant blijven.
- Verdeel de crispy chicken over de wraps, strooi er kaas over en schep er tot slot nog wat blauw kaasdressing over. Rol de wraps op en zet vast met een prikkertje of rol ze in bakpapier en bind vast met keukentouw.
[/directions]
Geef een reactie