Buffalo kip met aardappelpartjes en kaas uit de oven

Buffalo kip met aardappelpartjes en kaas uit de oven

Na al ontelbare keren loaded nacho’s te hebben gemaakt en recent wafelfriet à la pizza, bedacht ik voor de fastfood vrijdag daar weer een variant aan toe te voegen. Een mash-up in de vorm van Buffalo kip, aardappelpartjes en drie soorten kaas met ranchdressing en wat verse kruiden. Misschien heb je wel eens gehoord van Buffalo wings of ze ook wel eens gegeten. Ze zijn zalig maar dit recept werkt niet met kip met botjes, dus ben ik gegaan voor gegrilde kipdijfilet met zelfgemaakt buffalosaus.

Voorbereidingen voor de Buffalo kip

Je hebt voor dit recept buffalosaus en ranchdressing nodig. Ik heb het maken hiervan niet in de aangegeven bereidingstijd meegenomen, dus zorg dat je beiden al volgens recepten hebt gemaakt wanneer je aan dit gerecht begint. Kun je ook al gerust een dag eerder doen. De ranchdressing is eigenlijk meer een dikkere dip. Maak ‘m voor dit gerecht een klein beetje dunner met karnemelk of gewoon wat water. Van beiden recepten heb je niet alles nodig maar je kunt de rest prima wat langer bewaren.

Bereidingstijd hangt overigens ook af van de aardappelpartjes. Uit het koelvak of diepvries van de supermarkt of zelf gesneden en voorgekookt (even voorkoken doe ik altijd bij friet of wedges voor een knapperiger resultaat), en dan ook nog of je de friteuse, airfryer of oven gebruikt. Friteuse is de snelste manier, maar ook het vetst, oven duurt het langst. Ik had zelf gekruide aardappelpartjes uit de diepvries en ze in de airfryer bereid. Maar ik had voor mij alleen maar een kwart van dit recept dus bedenk wel dat als je de airfryer gebruikt, deze wel groot genoeg moet zijn voor alle aardappel in één keer. Desnoods in twee keer doen of gewoon in de oven. De oven moet toch al aan voor dit gerecht.

Ingrediënten

 • 600 gr aardappelpartjes (diepvries)
 • 450 gr kipfilet of kipdijfilet
 • 200 gr geraspte belegen kaas
 • 8 plakjes cheddar smeltkaas
 • 75 gr blauwe kaas
 • Buffalosaus
 • Ranchdressing
 • Verse peterselie en bieslook
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: grillpan, kom, ovenschaal of 4 kleinere schaaltjes, optioneel: airfryer/friteuse, kookthermometer

Aan de slag!

 1. Sla de kip wat platter en kruid met zout en peper. Verhit een grillpan goed heet en grill de kip gaar met mooie grillstrepen. Om te checken of de kip gaar is, een stukje opensnijden of een kookthermometer gebruiken. Kerntemperatuur moet 70-72 graden zijn. Snijd de kip in stukjes en meng in een kom met buffalosaus. Je hebt ongeveer 3 à 4 eetlepels nodig. De kip hoeft niet te zwemmen in de saus maar het moet wel voldoende gecoat zijn.
 2. Bereid tegelijk de aardappelpartjes naar wens in de oven, airfryer of friteuse. Doe ze in een grote ovenschaal of verdeel over 4 kleinere schaaltjes.
 3. Snijd ondertussen wat bieslook en peterselie fijn en scheur de plakjes cheddar in kleine stukjes. Verkruimel de blauwe kaas.
 4. Verdeel de Buffalo kip over de aardappelpartjes en daarover de cheddar en geraspte kaas. Zet ca. 10 minuten in het midden van de oven op 200 graden tot de kaas goed gesmolten is.
 5. Neem de schaal/schaaltjes uit de oven, besprenkel er wat ranchdressing over en eventueel nog wat buffalosaus en bestrooi met blauwe kaas, bieslook en peterselie.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*