Buffalo kip salade met ranchdressing (Keto)

Buffalo kip salade met ranchdressing (Keto)

Deze gemengde salade met buffalo kip en ranchdressing is nu eens niet een koolhydraatarme Keto lunch voor mijn lief maar een maaltijdsalade voor ons beiden. Al heb ik wel een extra portie gemaakt voor hem als lunch morgen. Je bent er wel even mee bezig omdat je kip moet grillen, de buffalosaus en de ranchdressing moet maken maar dan heb je wel een kom vol wat echt voldoende vult.

Buffalo kip

Buffalo chicken wings, misschien heb je ze wel eens ergens gegeten of thuis laten bezorgen, of er in ieder geval wel eens van gehoord. Deze fastfood snack komt uit de VS en bestaat uit ongepaneerde gefrituurde kippenvleugeltjes die na bereiding worden omgeschud met een hete saus: buffalosaus. Vaak worden ze geserveerd met in repen gesneden bleekselderij en wortel en blue cheese- of ranchdip. In typisch Amerikaanse restaurants staan de Buffalo wings ook vaak als voorgerecht op de kaart. Ik heb nu voor deze salade geen kipvleugeltjes gebruikt maar gegrilde kipdijfilet omdat ik niet zo dol ben op kluiven 😉

Ingrediënten

  • Voor de buffalo kip:
  • 3 kipdijfilets
  • Buffalosaus volgens recept
  • 2 el neutrale olie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Voor de salade:
  • Sla naar wens
  • 100 gr ontbijtspek of bacon
  • 4 bosuitjes
  • ½ bakje cherrytomaatjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 avocado
  • 1 gele paprika
  • Ranchdressing volgens recept

Aan de slag!

  1. Maak eerst de ranchdressing en zet tot gebruik in de koelkast zodat het even de tijd heeft om te ’trekken’.
  2. Verhit een grillpan goed heet. Sla de kip iets platter, wrijf ze in met olie en kruid met zout en peper. Grill 4 tot 5 minuten per kant. Om te checken of de kip gaar is, een stukje opensnijden of een kookthermometer gebruiken. Kerntemperatuur moet 70-72 graden zijn.
  3. Maak ondertussen de buffalosaus.
  4. Snijd de kip in stukjes en meng in een kom met buffalosaus. Je hebt ongeveer 3 à 4 eetlepels nodig. De kip hoeft niet te zwemmen in de saus maar het moet wel voldoende gecoat zijn.
  5. Verhit een koekenpan en bak de plakjes spek of bacon zonder vetstof krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Halveer de tomaatjes, snijd de avocado en paprika in blokjes, de bleekselderij in boogjes en de bosuitjes in stukjes van 1 cm. Gebruik je ijsbergsla of kropsla, dit dan grof snijden of scheuren.
  7. Verdeel de sla over grote kommen of (diepe) borden en daarover de tomaatjes, paprika, avocado, bleekselderij, bosui, verkruimeld spek en de buffalo kip en schenk de ranchdressing erover.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*