Buffalosaus voor buffalo chicken wings

Buffalosaus voor buffalo chicken wings

Buffalo chicken wings, misschien heb je ze wel eens ergens gegeten of thuis laten bezorgen, of er in ieder geval wel eens van gehoord. Deze fastfood snack komt uit de VS en bestaat uit ongepaneerde gefrituurde kippenvleugeltjes die na bereiding worden omgeschud met een hete saus: buffalosaus. Vaak worden ze geserveerd met in repen gesneden bleekselderij en wortel en blue cheese- of ranchdip. In typisch Amerikaanse restaurants staan de Buffalo wings ook vaak als voorgerecht op de kaart. Ik maakte deze buffalosaus voor buffalokip met aardappelpartjes en kaas uit de oven.

De buffalosaus

De basis van buffalosaus is boter, azijn, hete saus en cayennepeper en het is heel makkelijk te maken. In restaurants kun je meestal kiezen uit mild, medium en hot. Bepaal voor jezelf hoe heet je het wilt door meer of minder cayennepeper toe te voegen of bijvoorbeeld zoete chilisaus te gebruiken in plaats van een echt hete saus. Mijn versie hieronder is medium of voor sommigen zelfs heet, want ik heb sriracha gebruikt. Nou ja, uiteindelijk was mijn saus superheet maar dat was een ongelukje. Ik heb een kruidenrek met hervulbare potjes en ik had niet gezien dat het dekseltje met de strooigaatjes in de schroefdop vast was blijven zitten dus ik kiepte een kwart van het potje in de saus 😂 Gelukkig heb ik het wel wat kunnen temperen met extra azijn en suiker.

Ingrediënten

 • 150 ml hete saus, bijvoorbeeld sriracha of tabasco
 • 110 gr roomboter
 • 1,5 el witte wijnazijn
 • ¼ tl Worcestershiresaus
 • ¼ tl cayennepeper
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • Fijn zeezout
 • Materialen: sauspannetje

Aan de slag!

 1. Doe alle ingrediënten behalve zout in een sauspannetje en zet op middelhoog vuur.
 2. Breng al roerend zachtjes aan de kook. Blijf roeren tot de boter gesmolten is en het geheel langs de kanten van de pan begint te borrelen. Breng op smaak met zout.
 3. Neem van het vuur tot gebruik of giet de hete buffalosaus in een gesteriliseerde weckpot of jampot, sluit goed af en laat op z’n kop helemaal afkoelen.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*