Caesar aardappelsalade van geroosterde aardappels

Caesar aardappelsalade van geroosterde aardappels

Zeg nou zelf, in de zomer bij een barbecue is een aardappelsalade toch altijd heel lekker? Klassiek, dat wel, maar ik hou ervan. Minder klassiek is deze caesar aardappelsalade dan weer wel. Ik maakte de salade met geroosterde aardappels en ingrediënten van een caesarsalade: bacon, ansjovis, ei, Parmezaanse kaas en caesar dressing.

Caesar aardappelsalade en dressing

De echt klassieke caesarsalade zoals hij ooit bedacht is bestaat slechts uit romaine sla (bindsla), gekookt ei, Parmezaanse kaas, croutons en een dressing van olijfolie, citroensap, knoflook en Worchestershiresaus. Later zijn anderen aan de haal gegaan met de salade door er andere ingrediënten aan toe te voegen zoals stukjes spek of kip en de dressing aan te passen met mayonaise en ansjovis en vaak ook de Parmezaan in de dressing. In plaats van romaine sla door de aardappelsalade te mengen, heb ik voor de groene kleur bosuitjes gebruikt. En uiteraard de croutons weggelaten omdat de aardappels zelf al meer dan voldoende koolhydraten leveren. Als je ook zelf de dressing maakt, houd er dan rekening mee dat je extra ansjovis en Parmezaan nodig hebt.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 150 gr baconreepjes
  • 2 bosuitjes
  • ½ blikje ansjovis
  • 2 grote eieren
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • Caesar dressing (recept)
  • 2½ el neutrale olijfolie
  • Paar bladeren ijsbergsla
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, bakblik, koekenpan, rasp, kom, schaal

Aan de slag!

  1. Schil de aardappels, snijd ze in stukken (niet te grof, niet te fijn) en kook ze een minuut of 8 met de eieren in gezouten water. Neem de eieren na 6 minuten koken uit de pan en laat ze afkoelen in koud water. Giet de aardappels af en laat droogstomen.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  3. Doe de aardappels in een bakblik en schep om met 2 eetlepels olie en wat peper en zout. Rooster ze ca. 15 minuten in de oven tot ze een beetje krokant worden. Neem uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  4. Bak ondertussen de baconreepjes in een halve eetlepel olie krokant in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Snijd de bosuitjes in ringetjes, rasp de Parmezaan grof, hak de eieren grof en snijd de ansjovis fijn.
  6. Doe de aardappels in een kom met de bosui, Parmezaan, bacon, eieren en ansjovis en schep om met een paar eetlepels caesar dressing. De aardappelsalade moet door de dressing een samenhangend geheel vormen maar niet ‘zwemmen’ in dressing.
  7. Schik wat bladeren ijsbergsla in een schaal en schep de caesar aardappelsalade erop.

Ook lekker: 

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*