Caesar dressing

Caesar dressing

Een klassieke caesarsalade valt of staat met de dressing. Zonder de dressing stelt het niet veel voor; wat bindsla, ei en croutons. Het is de typisch caesardressing die het lekker maakt. En sowieso is het natuurlijk ook een heerlijke dressing voor andere salades, voor in de caesar wrap of als dip voor rauwkost. De hoeveelheid is ruim voldoende voor 4 grote salades. Wat je over hebt kun je tot een week in de koelkast bewaren in een glazen (liefst gesteriliseerd) potje.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl ansjovispasta of 2 ansjovisfilets heel fijn gehakt
  • 2 el vers citroensap
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl Worcestershiresaus
  • 230 gr mayonaise
  • 45 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kom, garde

Aan de slag!

  1. Doe de knoflook, ansjovis, citroensap, mosterd en Worcestershiresaus in een kom en klop goed door met een garde.
  2. Voeg de mayonaise en Parmezaanse kaas toe en klop wederom goed tot alles gemengd is.
  3. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Pas met het zout wel op want de ansjovis en Parmezaan zijn natuurlijk al vrij zout!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*