Caesar sandwich (zoals de salade)

Caesar sandwich (zoals de salade)

De caesarsalade, wie kent het niet? Je kunt hiervan dus ook een heerlijke sandwich maken als lunch of als lichte avondmaaltijd. Ik eet bijvoorbeeld op zaterdag vaak lekkere broodjes als maaltijd. De caesarsalade is in 1924 in de VS bedacht door restaurateur Caesar Cardini. Heel inventief want puur uit noodzaak omdat hij op een dag nog veel gasten had maar vrijwel geen ingrediënten meer. Dus flanste hij deze salade in elkaar. Sindsdien is het een klassieker. En ik heb van deze klassieker nu een heerlijke caesar sandwich gemaakt!

Welk brood voor de caesar sandwich?

Welk brood Cardini gebruikte voor de croutons in de salade is mij niet bekend. Ik vind voor deze caesar sandwich meergranenbrood lekker. En dan een ongesneden boerenbrood zodat je zelf wat dikkere sneetjes kunt snijden. Bij mijn supermarkt, de Dirk, is dat een batard. Bij AH is het een Liefde & Passie brood.

Ingrediënten

  • 8 sneetjes meergranenbrood (of andere soort naar wens)
  • 300 gr dungesneden (gerookte) kipfilet
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • Stukje Parmezaanse kaas
  • 1 kropje baby Romainesla
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kommetje, broodrooster of grillpan, kaasschaaf

Aan de slag!

  1. Snijd de ansjovis heel fijn. Klop in een kommetje een dressing van de mayonaise, citroensap, knoflook uit de pers en ansjovis. Breng op smaak met peper en laat 15 tot 30 minuten staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
  2. Rooster de sneetjes brood aan beide kanten. Als je geen broodrooster hebt of de sneetjes brood zijn te groot, gebruik dan een grillpan.
  3. Trek de slablaadjes los van het kropje en scheur de blaadjes grof.
  4. Beleg 4 sneetjes brood met sla en schep er wat van de dressing op. Verdeel daarover de kipfilet en schaaf er een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas over. Bedek met nog een laagje sla en schep er weer wat van de dressing op. Bedek met de overige sneetjes brood en snijd ze (schuin) doormidden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*