Cajun kruiden/specerijenmix

Cajun kruiden/specerijenmix

Uitleggen wat de Cajun keuken precies inhoudt, is nogal een verhaal. Als je daar meer over wilt weten, dan adviseer ik je om gewoon eens te googelen. De typische cajun specerijen- en kruidenmix gebruik ik regelmatig als smaakmaker voor vlees, bij grillen en bakken. Het is vooral heel erg lekker om als rub te gebruiken voor vlees op de barbecue. Zo smaakvol, dat sausjes eigenlijk overbodig zijn!

Een cajunmix is in de meeste supermarkten wel te koop, maar de meeste mixen bevatten onnodige toevoegingen en heel veel zout. Daarom kun je het beter zelf maken. Gelukkig is dat totaal niet moeilijk!

Ingrediënten

  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1½ tl gedroogde tijm
  • ¾ tl chilivlokken
  • 1¼ tl gedroogde oregano
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl zout

Aan de slag!

  1. Meng in een kleine kom alle kruiden en specerijen.
  2. Bewaar het mengsel in een schoon, goed afgesloten potje of bakje.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*