Cajun speklapjes (BBQ)

Cajun speklapjes (BBQ)

Ik kan me niet voorstellen dat velen ervan gruwen: een speklapje. Je kan mij er echt wakker voor maken! Lekker dun gesneden en goed uitgebakken, maar ook weer niet zo hard dat je tanden er op breken. Meestal kruid ik ze met een cajunmix. Sowieso altijd voor op de barbecue, maar vaak ook als ik ze gewoon in de pan bak.

Speklappen bevatten natuurlijk veel vet. Op houtskool of gasbranders gegrild zorgen ze dan ook nagenoeg altijd voor vlammen door het druipende vet, met verbrand vlees als gevolg. Het is daarom belangrijk dat je een barbecue hebt met verschillende zones of een in hoogte verplaatsbaar rek.

Bak je ze gewoon in de pan, dan heb je slechts een heel klein klontje boter nodig omdat er al voldoende vet vrijkomt tijdens het bakken. Trek hiervoor ca. 15 à 20 minuten uit op middelhoog vuur.

Ingrediënten

Aan de slag!

  1. Wrijf de speklapjes ruim in met de cajunmix. Je kunt er ook een marinade van maken door de mix te mengen met wat olie en het vlees in bijvoorbeeld een afgesloten zak een uurtje te marineren. Dit doe ik echter met speklapjes nooit, wel met minder vette vleessoorten.
  2. De barbecue moet matig warm zijn. Met gasbranders is dat prima te regelen, gebruik je echter kooltjes dan kun je de speklapjes het beste pas later op het rooster doen wanneer de barbecue niet zo heel heet meer is.
  3. Leg de speklapjes op het rooster en plaats deze zo hoog mogelijk boven de hitte. Laat ze ca. 10 minuten per kant rustig garen.
  4. Verplaats het rooster tot vlak boven de hitte en rooster de speklapjes om en om snel tot ze lekker knapperig zijn.

Tip: Gebruik je een traditionele barbecue, dan kun je ook kokosbriketten in plaats van gewone kooltjes of briketten gebruiken. Deze vatten niet of nauwelijks vlam wanneer er vet op druipt.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*