Weer zo’n heerlijke tapa die eenvoudig te maken is en bij iedereen in de smaak valt. Calabacín con queso betekent gewoon courgette met kaas. Omdat courgette heel neutraal van smaak is, is het een enorm veelzijdige groente. Het laat zich gemakkelijk combineren met andere smaken. En wanneer je tapas maakt, mogen groentegerechtjes voor de variatie uiteraard niet ontbreken!
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 1 flinke courgette, gewassen
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 50 gr manchego (kaas), geraspt
- Neutrale olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Hulpmiddelen: vergiet, koekenpan, schuimspaan, ovenvaste (tapas)schaal
[/ingredients]
[directions title=”Aan de slag!”]
- Snijd de courgette in plakjes van 0,5 cm. Bestrooi ze met wat zout en laat ze een half uurtje uitlekken in een vergiet. Dep ze droog met keukenpapier.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook een minuutje aan. Schep de knoflook met een schuimspaan uit de pan, maar gooi niet weg.
- Bak de plakjes courgette in gedeeltes aan beide zijden bruin in de olie. Doe de courgette met de gebakken knoflook in een ovenvaste schaal en strooi de kaas erover.
- Zet de schaal even in de oven onder de grill tot de kaas gesmolten is.
[/directions]
Advertentie
Geef een reactie