California roll sushi maar dan als wrap

California roll sushi maar dan als wrap

Vandaag, 18 juni, is het Internationale Sushi Dag! Sushi heb ik wel eens gemaakt maar het is best een werkje om ze zo mooi strak te krijgen als professionals dat doen. Dus als ik er zin in heb, dan bestel ik het gewoon. Maar voor de gelegenheid heb ik de ingrediënten van een california roll gebruikt in een wrap in plaats van met rijst. Stukken makkelijker en sneller om te maken!

California roll

Kijk op de menukaart van een gemiddeld sushi bezorgrestaurant en de california roll staat er wel op. Een vorm van inside-out sushi, dus met de nori aan de binnenkant en de rijst aan de buitenkant. Typerend voor de california roll is de vulling van komkommer, avocado en krab of surimi (imitatiekrab), gerold door oranje viskuit. De viskuit heb ik weggelaten voor deze wrap maar dat was puur omdat het moeilijk te vinden is. Wel heb ik er radijs aan toegevoegd voor extra vulling. Daikon (rettich) is overigens meer gangbaar in de Japanse keuken maar dat kan ik alleen bij de groothandel vinden en dar ga ik niet naartoe voor één product want dan ga ik voor schut en kom ik met tassen vol thuis 😉 De california roll is overigens niet typisch Japans maar ontstaan in de VS alleen niet geheel duidelijk wie het heeft bedacht, echter wel uit het brein ontsproten door een sushichef van Japanse afkomst. Je leest er hier meer over.

Ingrediënten

 • 6 medium tortillawraps
 • 1 pakje surimisticks
 • 2 avocado’s
 • 1 komkommer
 • Half bosje radijs (of een halve rettich)
 • 6 norivellen
 • 6 el mayonaise
 • 2 tl wasabipasta
 • Materialen: kom, rasp, prikkers

Aan de slag!

 1. Meng in een kom de mayonaise en de wasabi. Rasp de radijs (of rettich) grof en meng door de wasabimayonaise.
 2. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaden eruit. Snijd beide helften in 3 gelijke repen.
 3. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in de lengte in repen.
 4. Verwarm de wraps volgens aanwijzingen op de verpakking. Zorg wel dat ze zacht blijven anders kun je ze niet meer oprollen.
 5. Leg op elke wrap een vel nori. Verdeel dan over de wraps in de lengte komkommer, avocado, surimisticks en de radijs in wasabimayonaise. Rol de wraps stevig op, zet vast met een prikker en klaar zijn de california roll sushi wraps!

Advertentie
 

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*