Cannelloni met witvis, zalm, zeevruchten en prei

Cannelloni met witvis, zalm, zeevruchten en prei

Dit cannelloni recept is gedeeltelijk ontstaan om weer wat dingen op te maken. Zo had ik nog een aangebroken doos cannelloni in de kast van een vorige keer dat ik ze maakte, witvis en zalm in de vriezer en nog twee verschillende restjes geraspte kaas (oud en jong belegen). Witvis en zalm waren echter nog twee filetjes en niet voldoende om de cannelloni goed te vullen, dus heb ik er nog gemengde zeevruchten (surimi, garnalen, inktvis en mosselen) toegevoegd. Verder nog prei zodat het gerecht ook groente bevat en bechamelsaus met mosterd en de kaas om het geheel samen te laten komen.

Cannelloni

De gedroogde cannelloni pijpjes die ik had zijn vrij kort en dan heb je er een stuk of vier per persoon nodig. Mocht je ze niet kunnen vinden (de Plus en Dirk bij mij in de buurt verkopen het bijvoorbeeld niet, Jumbo en AH wel), dan kun je ook gekookte lasagnebladen gebruiken. De cannelloni zijn dan ook gelijk iets groter en passen ze ook beter in een gemiddelde ovenschaal. Laat lasagnebladen niet na het koken te lang op elkaar liggen want dan gaan ze plakken. Leg ze uitgespreid of verwerk ze direct na het koken.

Ingrediënten

  • Cannelloni pijpjes
  • 1 (ca. 125 gr) witvis filet
  • 1 (ca. 125 gr) zalm filet
  • 300 gr gemengde zeevruchten (diepvries)
  • 1 prei
  • 4 tl gedroogde dille
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 el mosterd
  • 500 ml melk
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter
  • Rasp van 1 citroen
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kom, sauspannetje, garde, ovenschaal

Aan de slag!

  1. Snijd de prei fijn en de witvis en zalm in stukjes. Meng in een kom de vis met de zeevruchten, 2 theelepels dille en peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Laat de boter smelten in een pannetje. Niet bruin laten kleuren. Roer met de garde de bloem erdoor en laat 1 à 2 minuten garen. Blijf roeren zodat de bloem niet aanbrandt. Roer beetje bij beetje de melk erdoor en blijf roeren tot de bechamelsaus dik is. Voeg mosterd, citroenrasp, 2 theelepels dille en de helft van de kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul de cannelloni stevig aangedrukt met het vis-zeevruchtenmengsel.
  5. Verdeel de prei over de bodem van de ovenschaal en daarover de helft van de bechamelsaus. Leg de cannelloni erop, schep de rest van de bechamelsaus erover en bestrooi met de rest van de kaas.
  6. Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de oven tot de cannelloni zacht zijn en de bovenkant goudbruin is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*