Cheeseburger met bacon vermomd als wrap

Cheeseburger met bacon vermomd als wrap

Eigenlijk had ik vandaag zin in een lekkere hamburger met alles erop en eraan maar tegelijk wilde ik toch ook weer iets nieuws want ik heb al zoveel burger recepten. Dus maakte ik een soort van cheeseburger met bacon vermomd als wrap. Of eigenlijk een combi van een cheeseburger en sloppy joe want het gehakt rul je en meng je met ketchup en ui.

Cheeseburger kaas en bacon

Op een doodgewone cheeseburger hoort natuurlijk gewoon zo’n oranje plak rubberachtige smeltkaas wat voor cheddar moet doorgaan. Ook wel bekend als American cheese. Een van mijn guilty pleasures 😉 Er zit ook wel cheddar in maar dat is slechts een klein percentage. Iets minder dan de helft in een plakje is kaas en daarvan is weer de helft cheddar. Als echte cheddar zou kunnen denken, dan zou die zich denk ik doodschamen voor dit familielid 😉 Gebruik gerust andere kaas als je dit smerig vindt maar kies wel voor een soort die goed smelt.

Bacon en ontbijtspek liggen dicht bij elkaar maar zijn niet helemaal hetzelfde. Als spek bacon wordt genoemd, dan bevat het relatief weinig vet. Dit wordt gesneden van het karbonadedeel van de rug van het varken. Het bestaat dan voor het overgrote deel uit vlees met een randje spek. Dan is er ook nog streaky bacon. Dit wordt gesneden van het buikspek, wat meer vet bevat. Bij ons is dit bekend als ontbijtspek. Ook speklappen worden van de buik gesneden. Het maakt niet uit of je bacon of ontbijtspek gebruikt. Ik gebruik het liefst ontbijtspek omdat je het lekker kunt uitbakken in eigen vet. Bij gewone bacon moet je wel wat olie of boter in de pan doen omdat het anders sneller kan aanbakken.

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla wraps
  • 500 gr gehakt, soort naar wens
  • 4 langwerpige of 8 ronde plakjes bacon
  • 8 plakjes cheddar smeltkaas
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 3 el ketchup
  • 1 à 2 tomaten, afhankelijk van de grootte
  • Schijfjes augurk
  • IJsbergsla
  • 1 el neutrale olie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan, prikkertjes, grillpan, optioneel: keukentouw, bakpapier

Aan de slag!

  1. Snipper de ui heel fijn en hak de knoflook. Snijd ijsbergsla in reepjes en tomaat in dunne plakjes.
  2. Verhit een koekenpan en bak zonder vetstof de plakjes bacon krokant. Laat afkoelen op keukenpapier.
  3. Verhit de olie in de pan en bak het gehakt met de ui, knoflook en peper en zout rul en bruin. Als er nog veel vet in de pan zit, laat dan wat weglopen. Voeg Worcestershiresaus en ketchup toe en eventueel nog wat zout en peper en laat op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verdeel de plakjes cheddar over de wraps en daarover de bacon, gehakt en tomaat. Rol de wraps zo strak mogelijk op en zet vast met prikkertjes. Vouw ook de uiteinden dicht en zet vast met prikkertjes.
  5. Verhit een grillpan. Grill de wraps 2,5 minuut per kant tot de kaas gesmolten is. Maak ze voorzichtig open, verdeel augurk en sla erover en rol ze weer dicht. Zet wederom vast met prikkertjes of een stukje keukentouw, of rol ze voor de helft in bakpapier of aluminiumfolie.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*