Cheeseburger tosti met gebakken ui en augurk

Cheeseburger tosti met gebakken ui en augurk

Deze cheeseburger tosti is geen snelle tosti maar wel heel lekker! Op de dagen dat mijn lief er niet is en ik dus niet koolhydraatarm hoef te koken, neem ik het ervan en ga ik voor pasta of brood. Nu had ik weer zin in een burger maar wilde ook weer iets nieuws, dus heb ik de cheeseburger gecombineerd met de tosti met ook nog augurk en gebakken ui.

Waarom dit overigens geen snelle tosti is, komt vooral door de gebakken uien. Wanneer je die perfect wilt bakken en niet cremeren, moet je daar de tijd voor nemen om ze rustig te laten karamelliseren. Je leest er hier meer over.

Cheeseburger tosti

Voor deze cheeseburger tosti is het ’t lekkerst als je wat dikkere sneden brood gebruikt. Het broodje van een normale cheeseburger is immers ook wat dikker. Koop dus bij voorkeur een ongesneden brood. In veel supermarkten kun je zelf een brood in een snijmachine doen en kiezen uit drie diktes. Ik heb in mijn vaste supermarkt gekozen voor een batard en die op de dikste stand gesneden. Wat betreft de kaas maakt het niet heel veel uit wat je gebruikt, als het maar een kaas is die lekker smelt. Ik heb nu rode, gerijpte cheddar gebruikt omdat ik daarvan toch nog een stuk in huis had. Budget technisch zijn de goedkope plakjes smeltkaas (trouwens één van mijn guilty pleasures) natuurlijk ook een optie, die worden nou eenmaal ook gebruikt op een traditionele cheeseburger. Zo’n pakje van 200 gram kost om en nabij 90 cent. Een stuk goedkoper dan 200 gram geraspte kaas!

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden brood
  • 200 gr rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 200 gr geraspte kaas
  • Augurk in schijfjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • Boter
  • 2 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan

Aan de slag!

  1. Snijd de ui in dunne halve ringen.
  2. Verhit een eetlepel (15 gram) boter en een eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui met wat zout en peper op laag vuur ca. 20 minuten tot het goudbruin en gekaramelliseerd is. Schep uit de pan.
  3. Kneed ondertussen het gehakt met zout en peper en vorm tot 2 hamburgers. Houd daarbij rekening met de vorm van het brood.
  4. Verhit nog een eetlepel boter en olie en bak de burgers 3 tot 4 minuten per kant. Neem uit de pan.
  5. Bestrijk 2 sneetjes brood met boter en bak ze met de beboterde kant in de pan tot ze goudbruin zijn. Herhaal met de 2 andere.
  6. Beboter de niet gebakken kant van het brood.
  7. Bestrijk de gebakken kant van 2 sneetjes brood met mayonaise en beleg met de helft van de kaas, gebakken ui, augurk, een burger en de rest van de kaas. Bestrijk de andere 2 sneetjes brood op de gebakken kant met ketchup en leg met die kant naar binnen erop. Druk goed aan.
  8. Verhit weer wat boter in de pan en bak de cheeseburger tosti’s met het deksel op de pan 2 tot 3 minuten goudbruin, keer om en bak de andere kant me het deksel op de pan goudbruin en tot de kaas gesmolten is.

Ook fan van tosti’s? Klik hier voor nog veel meer recepten!

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*