Cheeseburger wafelfriet snack uit de oven

Cheeseburger wafelfriet snack uit de oven

Ik heb de smaak te pakken om voor de fastfood vrijdag verschillende variaties te maken op loaded nacho’s uit de oven, wat ik al ontelbare keren heb gemaakt. Dus bedacht ik recent wafelfriet met pizzasmaken, daarop volgde aardappelpartjes met Buffalo kip en dit is dus mijn nieuwe variant: deconstructed cheeseburger met wafelfriet. Van de wafelfriet had ik nog een restje in de vriezer maar je kunt natuurlijk ook andere aardappelvariaties gebruiken, bijvoorbeeld dikke frieten, schijfjes, partjes, ribbelfriet etc.

De cheeseburger

Ik ben echt een sucker voor een lekker sappige hamburger met alles erop en eraan. De cheeseburger zou zijn ontstaan in 1926 toen iemand als experiment een plak kaas op een sissende hamburger legde maar er zijn nog verschillende andere theorieën en claims over de uitvinding ervan. Een goed gevulde hamburger, of in dit geval cheeseburger, bevat verder nog knapperige ijsbergsla, tomaat, augurk of (rode) ui of allebei, hamburgersaus, eventueel streaky bacon en uiteraard een plak cheddar smeltkaas. En natuurlijk friet erbij! En dit alles heb ik dus gebruikt voor mijn deconstructed cheeseburger uit de oven.

Ingrediënten

  • 1 zak wafelfriet
  • 400 gr rundergehakt
  • 8 plakjes cheddar smeltkaas
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 2 kleine augurken (of voorgesneden schijfjes)
  • Paar blaadjes ijsbergsla
  • Hamburgersaus (recept)
  • Scheutje neutrale olie of klontje boter
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: gedroogde kruiden/specerijen naar wens
  • Optioneel: 8 plakjes ontbijtspek
  • Materialen: koekenpan, grote ovenschaal of 4 kleinere, optioneel: airfryer of friteuse

Aan de slag!

  1. Snijd de tomaten zonder het vocht en de zaadjes in kleine blokjes, de augurken in schijfjes en de sla in reepjes en snipper de ui.
  2. Optioneel: ontbijtspek zonder olie of boter krokant bakken in de koekenpan, laten afkoelen op keukenpapier en daarna grof verkruimelen.
  3. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak het gehakt rul en bruin met zout en peper en eventueel kruiden/specerijen naar wens, zoals knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder etc.
  4. Bereid ondertussen de wafelfriet volgens aanwijzingen op de verpakking in de oven, friteuse of airfryer. Frituren is het snelst maar ook het vetst. Oven is het langzaamst maar wel een goede optie want die heb je sowieso nog nodig. Dan is hij ook gelijk voorverwarmd.
  5. Doe de wafelfriet in een grote ovenschaal of 4 kleinere. Scheur de cheddar in stukjes en verdeel twee derde over de friet. Daarover het gehakt en vervolgens de rest van de kaas. Zet op 180 graden in de oven tot de kaas gesmolten is.
  6. Neem de cheeseburger wafelfriet uit de oven en top met tomaat, augurk, sla en ui, en eventueel de bacon, en besprenkel met hamburgersaus.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*