Chocorotsblokken (rocky road)

Chocorotsblokken (rocky road)

Als bakken niet echt jouw ding is, maar je wilt toch wel eens iets lekkers uit eigen keuken bij de koffie serveren, dan moet je zeker eens deze chocorotsblokken maken! Het is mijn variant op de Amerikaanse Rocky Road candy. Als ik ze op tafel heb staan voor gasten, dan vliegen ze echt weg! Net als de chocoladesalami is dit een no bake recept, alleen is dit veel minder bewerkelijk. Het kost je maar 10 minuten om te maken en daarna is het een kwestie van een paar uur opstijven in de koelkast.

Wat betreft de noten kies je gewoon wat jij lekker vindt, ze mogen ook licht gezouten zijn. Ikzelf vind de combinatie van chocolade met zout heel lekker omdat ik geen zoetekauw ben. Het zout maakt het voor mij dan wat interessanter. Meestal gebruik ik gezouten pinda’s want die zijn qua formaat prima te gebruiken zonder dat je ze hoeft te hakken. Gebruik je grotere noten, zoals macadamia’s, cashews, walnoten, pecannoten, amandelen etc., hak ze dan wat kleiner. Een notenmix is uiteraard ook lekker. Minimarshmallows vind je niet in elke supermarkt, maar in grote supermarkten meestal wel van het snoepmerk Frisia in een kartonnen strooipak. Je kunt natuurlijk ook gewone marshmallows gebruiken, maar snijd deze dan eerst in vieren.

Ingrediënten

 • 250 gr minimarshmallows
 • 160 gr noten naar keuze, eventueel grof gehakt
 • 100 gr gedroogde cranberry’s
 • 60 gr gemalen kokos
 • 350  gr pure chocolade, in stukjes
 • Boter
 • Materialen: kom, kookpan, glazen of metalen kom, spatel, bakvorm van 20 x 20 cm, bakpapier

Aan de slag!

 1. Meng in een kom de marshmallows met de noten, cranberry’s en kokos.
 2. Smelt de chocolade au bain-marie: breng een flinke laag water in een pan aan de kook en zet de metalen of glazen kom erop. De bodem van de kom mag het water niet raken. Houd het water net aan de kook en smelt de chocolade in de kom. Roer af en toe met een spatel.
 3. Smeer de bakvorm in met wat boter en bekleed met een stuk bakpapier. Door de boter blijft het papier goed in de vorm plakken. Laat het papier aan alle kanten overhangen.
 4. Giet de chocolade bij het marsmallowmengsel en schep alles heel goed om met de spatel. Stort dit mengsel in de bakvorm en verdeel met de spatel. Laat het geheel enkele uren opstijven in de koelkast.
 5. Haal de chocolade uit de bakvorm, verwijder het bakpapier en snijd het in stukjes van ca. 4 x 4 cm.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*