Ciabatta met gegrilde kip, pesto en tomatentapenade

Ciabatta met gegrilde kip, pesto en tomatentapenade

Een zalig broodje Italië! Een lekker knapperige ciabatta met gegrilde kip, verse pesto en tomatentapenade en gesmolten mozzarella. Wat wil je nog meer?! Pesto en tomatentapenade kun je natuurlijk gewoon kant-en-klaar kopen maar maak het gewoon zelf. Zoveel werk is het niet, het is veel lekkerder dan uit de supermarkt én het bevat geen onnodige toevoegingen. Het maken hiervan heb ik overigens niet meegenomen in de aangegeven tijd. Reken dan op een half uurtje meer.

Ciabatta

Ciabatta betekent letterlijk ‘slof’ of ‘pantoffel’, verwijzend naar de vorm van het brood. In tegenstelling tot focaccia is dit geen makkelijk Italiaans brood om zelf te maken, je hebt dan echt veel ervaring in brood bakken nodig. Ik heb al heel wat brood gebakken in mijn leven, maar ik begin er niet eens meer aan. Het deeg is vrij nat waardoor lastig om mee te werken en moet het lang rijzen. Gelukkig is ciabatta gewoon in de supermarkt te vinden, sowieso als afbakbrood maar in sommige supermarkten ook op de broodafdeling. En een goede bakker zou het ook moeten hebben.

Ingrediënten

  • Ciabatta, 4 kleine of 2 grote
  • 2 kipfilets
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 el tomatentapenade (recept)
  • 4 el pesto (recept)
  • Extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: grillpan, bakblik

Aan de slag!

  1. Als je de tomatentapenade en pesto zelf maakt, doe dit dan eerst.
  2. Snijd de mozzarella in plakken
  3. Halveer de kip overdwars (zoals je een broodje opensnijdt) zodat je 4 dunne filets hebt. Kruid met zout en peper.
  4. Snijd de ciabatta’s overdwars door en besprenkel de snijkanten met olie.
  5. Zet de bovengrill van de oven aan.
  6. Verhit een grillpan en grill de ciabatta op de snijkanten. Grill vervolgens de kip gaar en met mooie grillstrepen. Leg de kip in een bakblik (of leg op een bakplaat met bakpapier) en bedek ze met mozzarella. Zet onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  7. Besmeer ondertussen de onderste helften van de ciabatta’s met tomatentapenade en de bovenste helften met pesto.
  8. Leg de kip met de gesmolten mozzarella op de tapenade en leg de bovenste helften van het brood erop.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*