Ciabatta met merguez, pesto, mozzarella en tomaat

Ciabatta met merguez, pesto, mozzarella en tomaat

Het broodje van de week is deze keer een ciabatta caprese (mozzarella, tomaat en de basilicum in de vorm van pesto), uitgebreid met heerlijke, gegrilde merguez en rucola. De broodjes gaan ook nog even onder de grill om de mozzarella lekker te laten smelten terwijl je ondertussen de merguez grilt. Kun je geen merguez vinden, dan zijn chipolataworstjes ook goed.

Merguez

Merguez zijn dunne worstjes uit de Noord-Afrikaanse regio. Ze worden meestal gemaakt van lams- of rundvlees (in ons land zie je ze ook wel van kip) en stevig gekruid met komijn en chilipeper of harissa, waardoor ze de karakteristieke pikantheid en rode kleur krijgen, evenals andere kruiden zoals sumak, venkel en knoflook. Doorgaans worden merguez gegrild maar er zijn ook gedroogde varianten die in tajines worden gebruikt. Ik koop ze in de Turkse supermarkt maar ook in sommige supermarkten kun je ze vinden, zoals de AH en de Jumbo.

Ingrediënten

 • 2 grote ciabatta of 4 kleine
 • 8 merguez
 • 2 el verse pesto (recept)
 • 2 bollen mozzarella
 • 1 grote tomaat
 • Handje rucola
 • 1 el neutrale olijfolie
 • Materialen: bakpapier, grillpan

Aan de slag!

 1. Verwarm de ovengrill voor (alleen bovenwarmte) op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Heeft jouw oven alleen hete lucht dan op 160-170 graden voorverwarmen.
 2. Verhit een grillpan goed heet en bestrijk de merguez met olie. Grill ze rondom bruin en gaar.
 3. Halveer ondertussen de ciabatta en snijd de mozzarella en tomaat in plakken. Grote ciabatta uiteraard ook in tweeën snijden.
 4. Bestrijk de onderste helften van de ciabatta met pesto en beleg met tomaat en daarop mozzarella. Leg op de bakplaat met de bovenste helften met de snijkanten naar boven ernaast. Plaats dicht onder grill tot de kaas gesmolten is.
 5. Halveer de merguez in de lengte. Neem de broodjes uit de oven en beleg met de mergeuz en een plukje rucola.

 

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*