Citroenlimonade met gember en munt

Citroenlimonade met gember en munt

Op het moment van dit schrijven is het echt zomer in ons land. Bij mij 31 graden. Eerder vandaag heb ik verse citroenlimonade met een vleugje gember en munt gemaakt. Met dit warme weer moeten we veel drinken, maar puur water heb ik na twee glazen wel gezien. Zo saai zonder extra smaak. Omdat ik toch nog een heel net citroenen en een stuk gember in huis had, besloot ik daarmee limonade te maken. Wel een beetje tegen mijn principes in is de suiker erin, want suiker probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Maar de siroop heeft wel wat zoets nodig en stevia had ik niet meer in huis. Aan de andere kant is een beetje suiker ook weer niet zo’n drama als je verder geen suiker consumeert. Met deze hitte kan je de energie ervan ook weer goed gebruiken. Mocht je trouwens niet van gember houden, laat dit dan gewoon weg. Ikzelf vind gember uit een potje vreselijk, maar verse vind ik heerlijk. Geraspt heeft het iets citrusachtigs met een beetje spice, wat heerlijk combineert met de citroen en munt!

Ingrediënten

 • 6 citroenen
 • Stukje (ca. 2 cm) verse gember
 • 200 gr suiker (of 4 ml vloeibare stevia)
 • Paar takjes munt
 • IJsblokjes
 • Materialen: citruspers, klein pannetje, theezeefje, sap/waterkan van minstens 1 liter

Aan de slag

 1. Pers 5 citroenen uit en snijd de 6e in schijfjes. Rasp de gember. Schillen is niet nodig, snijd hooguit plekjes eraf.
 2. Doe de suiker met de gember en 250 ml koud water in een pannetje en breng aan de kook. Laat op matig vuur koken tot de suiker is opgelost en laat het dan nog ca. 10 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.
 3. Zeef de siroop door een theezeefje in de sap/waterkan. Vul aan met het citroensap en (bubbel)water en roer goed door.
 4. Doe schijfjes citroen en een paar takjes munt in de kan en zet in de koelkast.
 5. Doe ijsblokjes in de kan wanneer je de hele kan op tafel zet of een paar in je glas wanneer je steeds een beetje pakt.

Advertentie
 

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*