Club sandwich van focaccia in Italiaanse stijl

Club sandwich van focaccia in Italiaanse stijl

Ik had zo’n zin om weer eens een focaccia met rozemarijn en zeezout te bakken! En toen heb ik er maar gelijk een ‘broodje van de week’ van gemaakt: een club sandwich in Italiaanse stijl. Focaccia is immers Italiaans brood dus vond ik dat het ook met Italiaanse smaken belegd moest worden: salami, rauwe ham, Pecorino, mozzarella, zongedroogde tomaatjes, artisjokharten, olijven, kappertjes, rucola en pesto.

Club sandwich van focaccia

Een club sandwich bestaat altijd uit drie lagen brood, soms ook vier. Een hele focaccia is wel even lastig om overdwars in drie gelijke lagen te snijden maar dat vind ik wel weer fijner om in één keer te beleggen en daarna pas in vier stukken snijden. Maar je kan het brood natuurlijk ook eerst in vier stukken snijden en dan elk stuk in drie lagen, dat gaat zeker makkelijker. Een grote focaccia is overigens lastig te vinden. Wat de supermarkten verkopen zijn meestal kleinere broodjes met allerlei toppings erop die je meer als snack eet. Zelf focaccia bakken is echter helemaal niet moeilijk!

Ingrediënten

  • 1 focaccia (recept)
  • 200 gr Italiaanse salami
  • 200 gr Parmaham of prosciutto crudo
  • Flink stuk Pecorino of Parmezaan
  • 2 bollen (buffel) mozzarella
  • ½ pot zongedroogde tomaatjes
  • Blik artisjokharten
  • Potje groene olijvenringetjes
  • Potje kappertjes
  • Rucola
  • Pesto (recept)
  • Materialen: zeef/vergiet, kaasschaaf, prikkers

Aan de slag!

  1. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken op keukenpapier en de artisjokharten in een zeef of vergiet. Giet de potjes olijven en kappertjes af en laat beiden ook uitlekken op keukenpapier, apart van elkaar.
  2. Snijd de tomaatjes en artisjokken in stukjes en de mozzarella in heel dunne plakjes. Tip: giet het vocht van de mozzarella af en leg in de vriezer tot ze flink steviger zijn. Dan is het makkelijker dun te snijden. Schaaf plakjes Pecorino of Parmezaan.
  3. Snijd de focaccia overdwars in 3 gelijke sneden.
  4. Bestrijk de onderste snee met pesto en beleg met rucola, mozzarella, artisjok, ham, tomaatjes en olijven.
  5. Leg de middelste snee erop en bestrijk ook met pesto. Beleg met rucola, geschaafde Pecorino of Parmezaan, salami, tomaatjes en kappertjes.
  6. Bestrijk de bovenste snee van de focaccia wederom met pesto (op de snijkant uiteraard) en leg erop. Steek er 4 prikkers in en snijd de club sandwich in 4 gelijke stukken.

Meer club sandwich:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*