Clubsandwich dubbel rundvlees: pekelvlees en rookvlees

Clubsandwich dubbel rundvlees: pekelvlees en rookvlees

Ik eet graag op zaterdag als avondmaal een goed gevuld broodje. Velen zien mijn ‘broodjes van de week’ misschien liever als lunch maar voor mij is het genoeg als avondmaal. Nou was het alweer een heel lange tijd geleden dat ik een clubsandwich at, dus vond ik het weer eens tijd worden. Maar het moest wel weer een andere worden dan de clubsandwich variaties die ik al had (zie onderaan dit recept). Dus dan ga je een beetje denken en zo kwam ik op iets met rundvlees, dubbel rundvlees in dit geval met rookvlees en pekelvlees. En met heerlijk frisse smaken van radijs, komkommer en tuinkersmayonaise.

De oorsprong van de clubsandwich

klassieke clubsandwich is ontstaan in de VS en bestaat uit kip, sla en bacon – en ook nog tomaat en mayonaise – en zo gaan de hardnekkige geruchten dat dit is afgeleid van: Chicken, Lettuce Under Bacon. Maar als je dat letterlijk neemt dan heb je gewoon dus een plak kip met daarop wat sla en daarop bacon. Waar zijn het brood, tomaat en mayo? Eet smakelijk! 😉 Nee, de meer gangbare theorie is dat de clubsandwich is ontstaan in een club. En dan niet zo’n club waar je de hele nacht uit je dak gaat, maar een soort ledensociëteit waar men kon socializen en dineren. Echter ook daarover is men niet zeker waar precies de oorsprong ligt. Je leest er hier meer over. Een clubsandwich wordt overigens vaak geserveerd met friet of chips.

Ingrediënten

  • 6 casinoboterhammen
  • 50 gr pekelvlees
  • 50 gr rookvlees
  • 3 à 4 radijsjes
  • Stukje komkommer
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • Paar blaadjes sla
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: naturelchips
  • Materialen: kommetje, broodrooster

Aan de slag!

  1. Hak de helft van het bakje tuinkers fijn. Meng in een kommetje met de mayonaise en mosterd en breng op smaak met zout en peper. Doe dit het liefst al wat eerder want dan trekt de smaak van de tuinkers goed in de mayo.
  2. Snijd radijs en komkommer in dunne plakjes.
  3. Rooster de boterhammen. Als je geen broodrooster hebt kan dat ook in de oven, grillpan of koekenpan.
  4. Bestrijk twee boterhammen met de mayonaise en beleg met sla, radijs, pekelvlees en nog wat tuinkers.
  5. Leg een snee brood erop, bestrijk eveneens met de mayonaise en beleg met sla, komkommer, rookvlees en wederom wat tuinkers. Leg de laatste sneetjes brood op de clubsandwich, steek er twee satéprikkers in en snijd diagonaal door.
  6. Serveer eventueel met een handje chips.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*