Clubsandwich met gerookte makreel

Clubsandwich met gerookte makreel

Pas geleden maakt ik voor mijn lief eens een keer niet een salade als lunch maar sandwiches van Keto brood. Want als je dit dieet volgt, mag je amper koolhydraten en dus ook geen brood. Maar brood ga je uiteindelijk wel missen. Keto brood is echter koolhydraatarm. Deze keer wilde ik daarvan een clubsandwich met gerookte makreel, ei, ontbijtspek, tomaat, sla en remoulade maken. Maar omdat ik het zelf ook wilde eten, had ik voor mezelf gewoon brood. Het recept voor oopsies, een andere naam voor Keto brood, vind je hier.

Clubsandwich

Dé klassieke clubsandwich is ontstaan in de VS en bestaat uit kip, sla en bacon – en ook nog tomaat en mayonaise – en zo gaan de hardnekkige geruchten dat dit is afgeleid van: Chicken, Lettuce Under Bacon. Maar als je dat letterlijk neemt dan heb je gewoon dus een plak kip met daarop wat sla en daarop bacon. Waar zijn het brood, tomaat en mayo? Eet smakelijk! 😉 Nee, de meer gangbare theorie is dat de clubsandwich is ontstaan in een club. En dan niet zo’n club waar je de hele nacht uit je dak gaat, maar een soort ledensociëteit waar men kon socializen en dineren. Echter ook daarover is men niet zeker waar precies de oorsprong ligt. Je leest er hier meer over. Een clubsandwich wordt overigens vaak geserveerd met friet of chips.

Ingredients

 • 6 casino boterhammen of oopsies
 • 1 kleine gerookte makreel of 2 filets
 • 4 plakjes ontbijtspek
 • 2 eieren
 • 1 tomaat
 • 2 bladeren ijsbergsla
 • Remoulade volgens recept
 • Materialen: 2 kommen waarvan 1 van glas of metaal, mixer, spatel, bakpapier, koekenpan, kookpan of eierkoker

Aan de slag!

 1. Maak eerst de remoulade en zet tot gebruik in de koelkast.
 2. Kook de eieren hard en laat afkoelen in koud water. Bak het ontbijtspek in een koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Rooster het brood.
 3. Snijd de tomaat in plakjes en de sla in reepjes. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
 4. Bestrijk 4 sneden brood met remoulade. Verdeel spek, tomaat en ei over 2 sneden. Verdeel over de andere 2 sla en geplukte makreel. Druk de 2 overgebleven sneden brood erop, steek in elke clubsandwich 2 prikkers en snijd ze diagonaal door.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*